We probeerden eens een nieuw concept uit bij het afscheidsfeest voor onze vrienden. Wij vierden de hele dag door, en de vrienden konden inpikken op het moment dat hen het beste paste. Op het programma stonden ontbijtbuffet, soep en belegde broodjes, voetbal, frietjes en natuurlijk drank (waaronder een zeer ruim gamma van het bier dat Bjeurn brouwt … ‘de minnares‘)

tuinfeest

De infrastructuur werd voorzien op de voorspelde regen … we plaatsten de tuin vol partytenten, spanden zeilen, en maakten de benedenverdieping van ons kot leeg (een excuus om nog eens wat rommel weg te werken).
In dat kot kwam dan de buffettafel en multimedia-installatie (een verplicht item als je een feestje organiseert als België een EK wedstrijd speelt) bestaande uit geluidsinstallatie, dvd, digibox, beamer een een groot scherm dat Bjeurn in elkaar knutselde.

voetbalscherm

Als je dan toch een groot scherm hebt, zou het zonde zijn om het enkel voor de voetbal te gebruiken. Ook de kinderen mochten een film zien, maar het meest fancy vond ik nog de foto’s.
Op het groot scherm werden immers de foto’s geprojecteerd die in de loop van de dag getrokken werden met onze gsm’s. Door onze gsm’s te synchroniseren met dropbox, konden we de foto’s in deze dropboxfolder “at random” laten zien op het scherm.
Onze kinderen en de gasten konden dan foto’s trekken met mijn oude gsm, leuk om het feest dan ook eens vanuit een andere invalshoek te zien.

annelies

Het weer was het gene vette … koud en nat … toch vond ik het niet echt een serieuze domper op de feestvreugde, de weersvoorspellingen waren al sinds lange tijd slecht en ik had me er al mee verzoend. Natuurlijk is een feestje leuker als de zon schijnt, maar uiteindelijk kan je aan het weer toch niets veranderen en moet je dat nemen hoe het komt.
We waren voorzien op de regen en er was voldoende overdekking om iedereen droog te houden.

buffet

Omdat we het onszelf niet te moeilijk wilden maken (dit is immers 1 van de 3 feesten die we geven, en we moeten ook nog ons vertrek plannen), maakten we de menu niet te ambitieus en schakelden we hulp in. De dag voordien maakten de mama’s en ik elk een kom soep en mijn schoonmama maakte de dag zelf heerlijke belegde broodjes. Verder maakten we niets zelf, op het ontbijtbuffet was er fruit, yoghurt, muesli, brood en beleg en natuurlijk ook koffiekoeken, als tussendoortjes was er chips en kaas en salamiblokjes (en vergaten we nog de olijven en de cake) en ’s avonds werden de frietjes gewoon tot aan huis gebracht.

presentjes

Ik telde daarnet eens iedereen op en ik verschoot van de eindsom, gedurende de dag kwamen er 138 personen langs,  138 personen die wij héél graag hebben maar waar we jammer genoeg niet zoveel tijd mee konden spenderen als we echt wilden. GESCHIFT … dat we comfortabel zoveel volk kunnen ontvangen in ons tuintje, GEWELDIG … dat er zovelen kwamen en ontzettend LIEF … vonden we de woorden, de attenties en de hulp.

buffet

Het concept ligt ons wel, het spreiden van het feest over een hele dag geeft wat meer gelegenheid om iedereen te kunnen spreken en geeft ook de gasten wat meer speling. Ook voor onze kinderen was het tof, want doordat het feest grotendeels overdag doorging, waren er altijd wel speelkameraden. Ook de zelfbediening en het buffet werkten goed.

Bjeurn

Voor volgende keer zijn er echter nog wel wat verbeterpuntjes.
We moeten onze kinderen dringend leren om deftige foto’s te trekken, de meeste foto’s die ze trokken waren wazig en slecht gekadreerd.
Ook is het zonde dat er zo weinig foto’s getrokken zijn, we hadden een doorgeeffototoestel, maar hebben het niet genoeg gepromoot bij onze gasten … een gemiste kans. De kinderen waren het fototoestel immers snel vergeten en Bjeurn en ik hadden er gewoon geen tijd voor.
Wel hebben de kinderen settings op de camera ontdekt waar ik het bestaan niet van wist, cartoonstijl en fisheye waren  hun favorieten.
En tenslotte moeten we zorgen dat we het tijdens het feest zelf minder druk hebben, zodat we ons volledig kunnen concentreren op de gasten, want dat was voor mij het grootste nadeel van dit concept, dat ik nog teveel gesprekken moest afbreken om alles in orde te krijgen.
Iemand zoeken om eten te zetten en afval, glazen en lege flesjes op te ruimen lijkt dus een goed idee.

Ooit wagen we ons opnieuw aan dit concept, een gelegenheid zal zich nog wel eens voordoen en dan hopen we dat we wel mooi weer verdiend hebben. En de rode duivels mogen dan hun stunt van 3-0 herhalen.
In de tussentijd geniet ik na van dit leuke feest.