Afstand 29km – Hoogtemeters 198 – Bestemming Pompei (Italië) – Overnachting Camping Fortuna Village

De voormiddag brachten we bij de fietsenmaker door … hydraulische remproblemen laten oplossen … en direct nog eens een gebroken spaak laten herstellen. Hiermee hebben de gebroken spaken, de platte banden van de troon gestoten. Jammer… wij vervangen liever een band als een spaak.
    

We hebben het verkeer in Napels succesvol getrotseerd. Als je het eenmaal doorhebt is het niet meer zo angstaanjagend als het eruit ziet. Eenmaal je ‘offensief’ je move hebt gemaakt, laten de andere chauffeurs je er immers gemakkelijk tussen. Je moet niet verwachten dat men zijn pinker gebruikt, afslaat in de richting van zijn voorsorteervak, of zelfs maar rijdt in de correcte rijrichting … maar men laat je er wel tussen. Op één of andere manier is men wel hoffelijk, er wordt dikwijls geclaxoneerd, maar niet lang en luid, iedereen rijdt zoals het hem belieft, maar men anticipeert wel op de anderen. Zo las ik ook het verhaal van een deel van de verkeerslichten die niet werkten doordat er geen geld was om het onderhoud te betalen … en in een andere stad zouden er dan veel accidenten gebeuren, maar niet in Napels. Daar is men het gewend dat iedereen maar wat opdoet. Een zootje ongeregeld, of een stad met een hoek af.

Vanmiddag hadden we ook een leuk vertier, een processierupsenparcours maken. Je moet enkel de voorste van de wijs brengen en de rest volgt. Processierupsen … ik moet zeggen dat ik ze in België nooit zag, maar in Spanje en Italië zijn ze zeer talrijk. 

    

Ondertussen zijn we aangekomen in Pompei, en hier zijn de campings wel open, er zijn er zelfs 4. Al goed dat we de reviews gelezen hebben, want er staan er zijn er enkele waar de bungalows per uur worden verhuurd (update: in onze camping blijkbaar ook) en waar het er nogal luidruchtig aan toe gaat. Daar hadden we nu niet zoveel behoefte aan. Onze kinderen weten tegenwoordig al ongeveer wat straatmadeliefjes zijn (die vrouwen die op een stoel zitten aan een ongezellige straat met veel afval, en een vuurtje stoken tegen de kou …. de arme vrouwen  … we zien toch ook wel veel ellende).

     

De camping waar we nu zitten is zeer schappelijk van prijs, met zijn €18 veel goedkoper dan de goedkoopste die we in Spanje aandeden. Jammer wel dat de meeste cmpings in Italië pas half april terug open gaan. Wildkamperen is immers leuk, maar een warme douche ook.

     

Morgen Pompei… we zijn benieuwd.