El Rocio is wat ons betreft een dikke aanrader. We zijn content dat we hier beland zijn en dat er een rustdag ingepland was. 

We hadden niet verwacht dat er in zo’n karakteristiek plekje zouden terecht komen en dat we ons precies in een western zouden wanen. El Rocio is prachtig gelegen aan een meer in het nationale natuurpark “la Doñana” … ideaal voor vogelspotten. 


Maar El Rocio is meer dan dat … de wegen in dit stadje zijn allemaal onverhard wat het echt een westernlook geeft. 

1 keer per jaar, rond Pinksteren, is er vanuit alle delen in Spanje een bedevaartstocht “la Romería” hierheen, dan komt hier 20000 man aan met paard en kar. 

Nu staat er veel in het dorp leeg, maar de uitstraling blijft, inclusief zwerfhonden en loslopende paarden.

Verder deden we een wandeling doorheen het natuurpark, de gekende “Charco de la Boca”. Het grappige is wel dat we op onze fietstochten al meer vogels gespot hebben dan in de spothutten nu.

Ook de lynx vonden we niet, wel vonden we weer sporen … rara van wie zijn deze.

Vic met bidsprinkhaan … een dier dat we hier en in Portugal ook veel tegenkomen.
Toen we terug op de camping aankwamen vonden we nog een kadotje op onze fiets, achtergelaten door Adri en Hans, een Nederlands koppel op doortocht in een campervan. Ik had hen namelijk verteld dat we het ’s nachts zo koud hebben en Adri vertelde dat zij altijd een lamswollen deken ONDER haar legde … en dat dat echt ongelooflijk hielp. De meeste mensen leggen immers maar vanalles boven hen, maar vergeten dat er veel koude van beneden komt.

Wel vanaf vandaag hebben wij Adri haar lamswollen deken ONDER ons liggen (ik heb het precies al wat warmer dan gisteren), ik kan er niet van over hoe lief dit gebaar wel is. Zo worden we toch ineens overvallen door kerstsfeer!