Kerstomaatjes in de oven

Nu eens een receptje van mij (eigenlijk laat ik beter de eer aan mijn mama -> ik heb haar al voorgesteld om gastblogger te worden met haar fantastische snelle receptjes, maar dat zag ze precies niet zo zitten … een waar gemis voor jullie)

  • Kerstomaatjes (ja Tom, ik weet het, ik schrijf het normaalgezien altijd fout, ik weet nochtans wel hoe het moet)
  • Groenteburger (van Iglo ofzo = lekker)
  • Patatjes
  • (Wortels, boter, melk)
  • look, peper, zout (muskaatnoot)
  • Ketchup
  1. Patatjes schillen en op het vuur zetten (als uw kinderen ook geen tomaten lusten, net zoals de mijne, schil wat wortels en doe ze bij in dezelfde pot)
  2. Tomaatjes in vuurvaste kom, besprenkelen met olijfolie en goed kruiden met peper, zout en look (natuurlijk gewoon uit een kruidenpotje en niet vers want het moet snel gaan hé)
  3. Tomaatjes in oven op 180° tot ze openbarsten
  4. Groenteburgers bakken
  5. Patatten en wortels afgieten
  6. De wortels en enkele patatten verwerken tot wortelstoemp (wat melk, boter, peper, zout en muskaatnoot erbij)
  7. Serveren met een goei portie ketchup