Het huishouden loopt niet meer op rolletjes. Eten wordt nog gemaakt, de was wordt nog gedaan, ‘t is vrij opgeruimd maar de strijk stapelt zich op, er moet dringend nog eens met nat worden gekuist en de kleerkast moet eens grondig uitgemest worden. In Liv haar huilige periode kwam ik er gewoon niet toe en nu ze weer vrolijk is doe ik liever andere dingen: eens op stap gaan, met haar spelen ….En om het goed te praten hou ik altijd Bjeurn zijn stelling in mijn achterhoofd “beter een opgeruimde mama, dan een opgeruimd huis”. MAAR morgen is ‘t zover, grote kuis!!! (Nu ‘t op internet staat, kan ik er niet meer onderuit!)

Liv begint meer en meer te lachen. Het telt nog niet mee als eerste lachjes omdat ze nog altijd gekoppeld aan eten zijn. Enkele nachten geleden spotte ik bij het wisselen van borst een gelukzalige glimlach, net alsof ons meisje “high” was van de melk. Verleden nacht was er zelfs geluid bij een nachtelijke lach en vandaag na het eten was Liv een kwartier in een melkroes met melklach. Goed spul blijkbaar.

Dat ons Liv goed groeit wist ik al. Ze wordt gewogen door kind en gezin en er is al een hele lading kleedjes te klein. Maar niets is zo confronterend als een baby van 1 week. Ik kwam vandaag Nico van “de nayer” met zijn vrouw en 1 week oude zoon tegen. Dat was ieniemienie, niet te doen. Liv was echt ne reus daartegenover. :-)