Online shoppen

Ik kreeg de vraag of ik iets wou schrijven over een online fietsshop en na een bezoekje hier op bikester.be zag ik dat het goed was.

Ik fiets graag, wij kopen veel online en ik kwam in mijn administratie zelfs al een factuur van deze webshop tegen (nieuwe banden voor Vic zijn fietske … want onze Vic reed de 2e keer nadat hij zonder zijwieltjes kon rijden al klapband). Dit om deze reclaam toch nog iets of wat te verantwoorden (wat eigenlijk helemaal niet nodig is)

De reden voor het online shoppen spreekt voor zich. Deels omdat je online de dingen dikwijls goedkoper vindt (als je goed zoekt natuurlijk, en toevallig is mijn man daar expert in), deels omdat je in webwinkels dikwijls een zeer grote keuze hebt, maar ook vooral omdat het zo gemakkelijk en snel is (en omdat ik niet graag ga winkelen).

Hoewel we al een hele tijd online winkelen is de frequentie van de geleverde pakjes tegenwoordig toch wel zeer hoog.
Een man die dikwijls thuis werkt en een postpunt in de plaatselijke ‘Spar’ maken dit ook héél gemakkelijk.
Ik sta regelmatig in de winkel om mijn pakketjes af te halen. Ik vrees echter wel niet dat ze daar tevreden zijn met de stijgende frequentie, want veel opslagruimte is daar niet, en ik merk altijd een zekere opluchting als ik een groot pakket kom ophalen.

Ik sta tegenwoordig ook regelmatig in de winkel om pakketjes terug te sturen. Het feit dat dit meestal kosteloos kan (en dit ook op Bikester) heeft voor mij een barrière weggenomen, en een goede webwinkel biedt dit mijn inziens aan.
Zo kocht ik onlangs voor honderden euro’s kleding, om even later ‘kosteloos’ voor honderden euro’s terug te sturen.
En zo kocht ik een schoon handtaske, dat ik bij nader inzien -in ’t echt- toch niet zo schoon vond, en 2 dagen later was het terug bij de verzender.
En zo zal ik volgende keer mijn fietshelm waarschijnlijk wel bij Bikester kopen, want ik peins dat ik mijn goesting (voor zover een fietshelm uw goesting kan zijn) daar wel vind en dan kan ik tenminste gemakkelijk terugsturen als hij -zoals mijn huidige- eigenlijk niet goed op mijn hoofd past.

En om op Ilse haar vraag te antwoorden … wij hebben als ouders allebei een helm, maar we dragen deze eigenlijk enkel als we sportief gaan fietsen of voor woon-werkverkeer, maar niet voor de fietstochtjes met de kinders (die dan weer wel een helm dragen)