De marathon van Wenen is achter de rug … eindelijk, want de voorbereiding was zwaar en bleef precies maar duren. Over de marathon valt veel te vertellen, daarmee dat ik het wat opsplits in verschillende blogposts. Deze blogposts gaat over “na” de marathon.

Na de marathon waren er nog enkele pijnlijke momenten, dat eerste moment was toen we moesten buigen om onze chip van onze loopschoen te verwijderen, auch. En verder doen het wandelen, traplopen (vooral naar beneden), gaan zitten, … ook allemaal pijn, ik vrees trouwens ook dat ik een teennagel ga verliezen. We voelen ons een beetje zoals in dit hilarisch en herkenbaar filmpke.

Maar het blij gevoel overheerst. We zijn beide content met onze tijd, we zijn opgelucht dat die marathon en zijn voorbereiding (die eigenlijk nog het zwaarst is) achter de rug is en we verwelkomen na 2 volle maanden (bij mij toch) terug de alcohol in ons leven.

bier

Na het lopen van de marathon, een douche en een massage trokken we dus op café. En om symbolisch de knop te draaien van onze marathon naar het nieuwe avontuur in het verschiet, deden we dit in een fietscafé. Voor degenen die het gemist hebben, vanaf juli fietsen we voor 14 maand Europa door met ons gezin op 2 tandems.

In elk geval … de pintjes smaakten en het eten ook … ik trok me trouwens eens niets meer aan van wat nu paste of niet, ik nam gewoon waar ik zin in had … het was al een hele tijd geleden dat ik dan nog mocht doen.

bierbar

De avond sloten we trouwens af in een bierbar … zeer geslaagd.

Komt er nog een nieuwe marathon? Wel … wij hebben onze kop gedraaid richting fietsavontuur. Ik heb het gevoel dat nu dit marathonverhaal afgesloten is, dat we ons eindelijk kunnen focussen op onze volgende uitdaging.
Maar eigenlijk ben ik er zeker van dat er nog ooit een marathon volgt, een marathon waarin ik probeer te finishen binnen de 3u30, een marathon waar ik de voorbereiding nog iets anders zal aanpakken. Er is maar één voorwaarde, we moeten het kunnen combineren met een citytrip (Berlijn, New York, Rome, …. de mogelijkheden zijn legio)

Maar first things first … nu focussen we ons op gezin, fiets en Europa.

Wij kijken met volle goesting uit naar onze Tour d’Europe!!!

 

Lees ook