Afstand 47km – Hoogtemeters 91 – Bestemming Lissabon – Overnachting Warm showers bij Filipa, João, Manuel, Vasco en Henrique

Vlak voor we opstonden regende het nog eens goed na een droge nacht. Tot zover onze hoop om de tent droog te kunnen opbergen.

Volgens het roadbook dat we volgen en via onze warm shower hosts in Lissabon konden we vandaag beter de trein nemen, maar dat deden we niet (vooral omdat onze fietsen zo groot zijn, en we schrik hebben dat we ze de trein niet in krijgen).

We reden via de kust en de Taag tot in Lissabon. Niet de meest aangename weg (want druk), maar het kon er nog mee door. Het was vandaag wel zeer vlak … ik was vergeten hoe gemakkelijk een vlak parcours is, ik was helemaal niet moe na deze rit, en dat is bij een bergrit wel anders.

Als ik zeg dat we onderweg in Cascais en Estoril wel 1000 golfsurfers tegenkwamen, dan zal ik niet veel overdrijven. De zee was overbevolkt, net als de parkings die vol geparkeerd stonden met aftandse busjes.

Een stad binnenrijden is altijd wat speciaal …

eerst kwamen we langs de haven waar we de cruises zagen binnenvaren

dan stonden we ineens aan Praça do comércio

En we eindigden aan Parque das Nações, waar ons gastgezin woont. En ondertussen zagen we nog allemaal mooie gebouwen en konden we al wat sfeer opsnuiven.
Deze avond maakten we kennis met onze warm shower hosts, waar we 3 nachten mogen blijven slapen. Filipa was zo moedig om ons te ontvangen terwijl ze alleen thuis is met haar 3 zonen. João is immers in Brussel (of all places) voor het werk.

We zijn weer met ons gat in de boter gevallen bij deze sympathieke en gastvrije familie.