Ik zal wel vlug een heksenhoed maken, zei ik toen ik las in het boekje van de scouts dat ze als heks / spook / …. moesten verkleed komen.
Spook was gemakkelijker geweest, maar daar had madam nu net geen goesting in.

Zo gezegd zo gedaan, ik tekende het patroon
patroon

Zocht de stof bij elkaar, maar vermits dat stofke nogal slap was en ik geen meters vlieseline thuis liggen heb besloot ik wat te verstevigen met 2 lagen dikke stof ertussen.
Het eindresultaat was stevig, maar ook een aanslag op mijn stikmachien. Dan nog wat vieze insecten bij opnaaien en ’t was klaar.
Heksenhoed

Een hoed alleen was niet genoeg … .madam weet wat ze wil … een heks draagt zwarte versleten kleren … na veel discussie kwamen we tot een bevredigend (voor onze kritische Liv) resultaat.
Natuurlijk moest er na de hoed nog een bezem zijn, dus trokken we naar het bos, om een bezem te maken (en onze voormiddag was weer gevuld sè)
Klein heksje

Maar nu wil de zoon ook een hoed, na-tuur-lijk. En mijn stof is zo goed als op en ik ben eigenlijk ook niet meer van plan om het nog eens op deze manier te doen.  Liefst iets stikmachienvriendelijker en dat zich beter leent tot een mooie afwerking binnenin. Zou het gemakkelijker werken als ik de twee lagen zwarte stof gewoon verstevig met de sterkte vlieseline?
Tips zijn welkom, of tutorials. Dit is alvast een leuke.