Morgen, vakantie, anders, sportief, uitdagend, met vrouwen, bij slecht weer, met de fiets, 410km, 4dagen, bestemming Parijs, 2 extra dagen citytrip.

Spannende vooruitzichten dus, t is de eerste keer dat ik zoveel zal fietsen op enkele dagen, benieuwd hoe de poep en de spieren gaan aanvoelen na 2 dagen.

Bjeurn gaf me ook een snelcursus “wat te doen bij kettingbreuk enzo”. Maar tot mijn grote geruststelling vertelde mijn vrouwelijke en fietsende collega dat er sowieso direct hulp toesnelt als er 3 vrouwen pech hebben.
Om het gemakkelijk te houden koos ik voor dit traject mijn middelbare school fiets. Bij mijn nieuwe fiets zit immers alles in de naaf. Vergt zeer weinig onderhoud, en maar goed ook, want zo complex dat ik me er zelfs niet aan durf wagen om een band te vervangen.

T was ook de eerste keer dat ik zo zuinig moest inpakken. Dat ben ik echt niet gewend (dat zullen mijn collega’s graag beamen, het is immers blijkbaar lachwekkend hoeveel ik meeneem op en korte dienstreis)
Maar -naar ik las- is de leuze der trekkers “Alles wat je thuis laat, is meegenomen”.
Daarmee dat ik een week mijn hoofd brak over het samenstellen van mijn bagage.
Bij deze nam ik even de proef op de som, 13 kg verdeeld over 2 waterdichte fietszakken achteraan en een waterdichte stuurtas.

Waar ik dacht dat mijn kinderen mij zouden missen gaf Liv me lik op stuk. “Je kan toch ook in Parijs gaan wonen”, zei ze doodleuk “En dan kom je ons soms eens bezoeken”
(En ik die dacht dat ik toch wel tot hun 11 jaar de grote heldin zou blijven, alvorens ze zich voor mij beginnen schamen … ’t begint tegenwoordig al op 5 blijkbaar)

In elk geval, ik kijk er naar uit. En als ik nog even de energie en wifi vind plaats ik hier wel af en toe een kort verslag en een instagrammeke.