Gnocchi met kaassaus

“Klasseer dit maar niet onder de snelle recepten”: zei Bjeurn. Ik had dit namelijk op de weekmenu gezet en ’t was zijn beurt om te koken.

’t is misschien geen snel recept, maar wel héél lekker, wat lang geleden was ter onzer huize. Ik was er immers in geslaagd om meer dan 3 weken geen boodschappen meer te doen en het te redden met de allerlaatste restjes in de vriezer en de conserven. Maw … het huishouden draaide weer vierkant en op nen bepaalde moment moet je jezelf herpakken … een weekmenu opstellen en boodschappen doen, dat is de remedie!!!

Gnocchi met kaassaus

  • 350g gnocchi
  • 500g chipolata
  • 500g broccoli
  • 6dl melk
  • 75g geraspte kaas
  • 40g parmezan
  • 4 porties smeltkaas natuur
  • 5 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 4 el bloem
  • 6 el paneermeel
  • Look Mix
  • Peper en zout
  • Een slatje voor erbij
  1. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de stelen en snijdt in kleine stukjes
  2. Snij de chipolata in stukjes van 1 a 2 cm
  3. Rasp de parmezan
  4. Kook de broccoli 10min in lichtgezouten water. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water en giet af.
  5. Verhit ondertussen 2 et boter en de olijfolie in een pan en bak de chipolata. Kruid flink met de lookmix. Laat uitlekken op keukenpapier
  6. Smelt 3 el. boter in een sauspan. Doe er 4 el. bloem bij en roer met een garde tot een papje. Klop er een beetje bij beetje de melk door, roer tussendoor steeds glad. Voeg de smeltkaasjes toe en laat smelten. Roer er de geraspte parmezan onder en breng op smaak met peper.
  7. Meng de pasta met de broccoli en de stukjes chipolata. Schik in een ruime ovenschaal. Giet er de kaassaus over, bestrooi met de geraspte kaas en het paneermeel en laat 5min. gratineren onder een voorverwarmde gril.
  8. Dien op met een fris slatje