Is dat in alle gemeentes zo … dat ze vragen aan de 30 jarigen om te gaan zitten bij de verkiezingen?

In Mechelen in elk geval wel. Zo is Bjeurn moeten gaan zitten op zijn 30 en daarna ook op zijn 33 want wij wonen in een buurt vol oude mensen en de 30, 31 en 32 waren allemaal op, en dus moesten ze ook bij de 33 jarigen gaan rondselen.

Daarmee vrees ik dus dat ik het deze verkiezingen ook aan mijne rekker zal hebben. En dat terwijl ik eerst feitelijk helemaal niet wou gaan stemmen, want ik weet niet meer wie de goei zijn… Maar ik bedacht dat ik het anders ging bekijken, ik ga niet stemmen voor de goei, maar ik ga stemmen opdat mijn stem niet gaat naar ‘de slechtsten’ .  Maar soit, dit geheel terzijde, daarover ging het niet.

Ik vrees dus dat ik als kersverse 30-er prijs zal hebben. En feitelijk vind ik het niet juist … het is niet eerlijk dat de 30-ers, de mensen die over ’t algemeen het drukste leven (werken, kinders, verbouwingen, ….) met de meeste verplichtingen lijden (héhé, wat dramatisch doen kan nooit kwaad), ook nog eens moeten gaan zitten.

Dat ze de doppers, 18-jarigen, gepensioneerden, …. ’t kan me niet schelen wie, hun burgerplicht laat doen …. maar de 30-ers??? neen, niet de 30-ers!!!