Afstand 36km – Hoogtemeters 175 – Bestemming Porto – Overnachting Albergue Do Rosário de Vilar

Porto mag bij in het lijstje van steden zoals Birmingham, York, Pamplona, Burgos, Nantes …. namelijk de steden waar je aangenaam, veilig, mooi en fietsvriendelijk kan rijden tot aan het centrum. Dit telt als eerste indruk, maar de steden veroverden ook nadien ons hart (Birmingham buiten beschouwing want dat bezochten we niet)

De weg tot in Porto loopt immers steeds langs de zee en daarna langs de rivier de Douro.

Vandaag hebben we trouwens gedeeltelijk op houten staketsels langs de kust gereden. Die zijn immers ook voor fietsers toegelaten (dat fietsers trappen niet zo handig vinden waren ze wel op een bepaald moment vergeten maar kom  …. dat is vergeven … we voelden ons als fietser alvast zeer welkom)
De albergue waar we vandaag verblijven is misschien de laatste die we zullen aandoen. Onder Porto zijn er immers geen (goedkope) pelgrimsherbegen meer … dan is het gedaan met het luxeleven en wordt het terug kamperen … wat ik eigenlijk wel wat eng vind vermits de winter eraan komt en de dagen serieus korten.

In elk geval is de albergue iets speciaal … een klein alleenstaand huisje in een stukje groen in centrum Porto. Uniek en op zijn manier heel charmant.

Mijn dochter wordt trouwens groot. Ziet ze hier staan met mijn vestje aan …