De ene waterfles is de andere niet

2017-10-24T22:38:53+00:00oktober 22nd, 2014|Categories: Uncategorized|Tags: , , |10 Comments

Ik schreef al een tijdje geleden over mijn trukje om meer water te drinken, namelijk de herbruikbare waterfles. Dat trukje bleek een blijver … 10 maand later wordt de waterfles nog steeds dagelijks gebruikt en op mijn werk is het ondertussen al mijn handelsmerk geworden dat ik steeds met mijn waterfles de vergadering binnenkom.

Ondertussen is wel het arsenaal aan waterflessen uitgebreid, voor de kinderen, als reservefles, …. elk excuus is goed.
Ik kies bewust voor 500ml flessen. Ze passen nog gemakkelijk in mijn tas en het is voldoende om dorst te lessen.
Bijvullen kan trouwens zo goed als overal.

verslaafd aan waterflessenZo hebben we van links naar rechts de Bobble, de Kor, de Dopper en de Tupperware fles.

Bobble

Prijs: €9,99 en €6,99 voor een nieuwe filter
Vaatwasbestendig: neen, deze moet met de hand worden afgewassen
Design: Ik vind de bobble er echt wel tof uitzien, maar dan eigenlijk vooral door de filter (die je in verschillende kleuren kan verkrijgen). Een filter is echter niet nodig voor het gebruik in België waar het kraanwater van goede kwaliteit is, dus deze heeft geen meerwaarde. Integendeel, je moet hem elke 2 maand vervangen (en het lijkt me onhygiënisch om dat na te laten).
Afsluitbaarheid en drinkgemak: De bobble lekt (dus best niet in de sjakosj steken) en bij het drinken lekt hij ook. Verder maakt hij ook geluid als je drinkt en kan je ook niet eens goed doordrinken (omdat hij dan vacuum zuigt). Op vlak van stevigheid merk ik dat de bobble fles al wel wat vervormd is. Ik vermoed dat dit de fles is die het snelste zou stukgaan (terwijl hij het minst gebruikt is)

 

Kor Aura

Prijs: €16,95
Vaatwasbestendig: ja
Design: initieel vond ik andere modellen van Kor mooier, maar meer hoekjes en kantjes betekent ook onhygiënischer, dus koos ik voor dit eenvoudige model. Dit is mijn eerste drinkfles en ik ben hem nog steeds niet beu gezien (en hij ziet er na 10 maand nog steeds goed uit). Wat ik handig vind ik de uitsparing in het deksel. Ik loop immers veel rond met mijn fles en zo heb ik hem altijd goed vast. Ook is dit van de 4 flessen de enige die ik nog niet bij anderen heb gezien. Op vlak van originaliteit springt hij er dus uit.
Afsluitbaarheid en drinkgemak: door de brede opening drinkt hij misschien niet zo gemakkelijk als de flessen met een kleine opening, maar eigenlijk is dit muggenziften. De fles is na 10 maand ook nog steeds lekvrij, goed afsluitbaar dus. Ik kan me wel inbeelden dat de fles misschien niet geschikt is voor hele jonge kinderen omdat ze de dop misschien niet goed erop krijgen. Maar voor mij is deze fles zo goed als perfect.

Dopper

Prijs: €12,50
Vaatwasbestendig: ja
Design: Over mijn dopperfles word ik regelmatig aangesproken, het design (de zuignap bovenaan) intrigeert blijkbaar … want je kan in plaats van de drinken aan de teut, ook er een glaasje van maken … tadaaa, zie maar hieronder.
Het grappige van deze fles is, dat ik ze toen ik ze pas had, was vergeten in een vergaderzaal. Na lang en tevergeefs zoeken naar mijn fles besloot ik dan toch maar om er een nieuwe te bestellen. De dag dat ik met mijn nieuwe fles op het werk aankwam werd ik door verschillende personen aangesproken. Oh, wat een toffe fles … in de vergaderzaal staat er ook al weken zo één !!!
De Dopper heb ik al meer gespot als de Kor, maar dan vooral in Nederland. Dopper is immers een Nederlands bedrijf.
Afsluitbaarheid en drinkgemak: Mijn kinderen slagen er wel eens in om de dop slecht vast te schroeven. Als je het glaasje wil gebruiken kan je best de fles vullen langs de brede opening, zodat je hem zeker niet te vol doet. En als je de fles vult langs de kleine opening is het niet heel duidelijk te zien wanneer deze vol is. Maar dit zijn allemaal dingen waar je je slechts 1 keer aan laat vangen en die je niet mogen tegenhouden deze fles te kopen. Wij houden hier van onze doppers, en de kinderen drinken beduidend meer water sinds ze elk hun eigen Dopper mee naar ’t school nemen (maar ik vermoed wel dat dit effect tijdelijk is)

Tupperware

Prijs: €14,95 voor 2
Vaatwasbestendig: ja
Design: Mooi vind ik deze fles niet echt en origineel is hij ook niet.
Afsluitbaarheid en drinkgemak: Tupperware staat bekend als goed gerief en dat is met deze fles niet anders. Hij ligt perfect in de hand, de teut is net groot genoeg, De schroefdop gaat er gemakkelijk op en af en is zelfs voor kleine kinderen zeer gemakkelijk. Hier scoort de Tupperware het maximum van de punten.

 

Conclusie
Geef uw geld vooral niet aan een Bobble, maar aan een Kor als je niet inzit met de hogere prijs maar vooral gaat voor originaliteit en design.
Val je voor de eveneens mooie en iets goedkopere Dopper met zijn glaasje dat is dit een perfect alternatief.
Als vooral de prijs en gebruiksgemak tellen raad ik de Tupperware ten zeerste aan.

 

drinkflessen

 

Met dank aan Dopper voor het toesturen van de (eerste) fles.

10 Comments

 1. Luce Vandeput 22 oktober, 2014 at 22:55 - Reply

  Ik drink uit een fles van het merk Contigo, makkelijk, lekvrij en ligt goed in de hand
  http://www.mycontigo.com/nl/product.asp?id=40

  • Annelyse 22 oktober, 2014 at 23:07

   ik heb het niet zo met die systemen, te lastig om af te wassen en ik drink nog steeds het liefst gewoon uit een fles

 2. Mie Mol 22 oktober, 2014 at 23:41 - Reply

  Interessant! maar wat ik in deze review mis is de afwezigheid/aanwezigheid van Bpa’s….
  Zelf koos ik voor een Bpa vrij model: een nalgene van 500ml met een brede opening
  ( http://www.kudzu.be/nl/winkel/artikels/i/41428 ) … een aanrader wat mij betreft (lekvrij!) maar de nadruk ligt minder op de vormgeving, gewoon praktisch…)

 3. lielebeesje 23 oktober, 2014 at 09:47 - Reply

  Ik ken toch nog iemand met een Kor. ;-) En ze heeft er nog een andere die er praktisch én mooi uitziet, maar ik kom niet op de naam …

 4. Annelies 23 oktober, 2014 at 19:24 - Reply

  Amai, ik heb al een paar jaar een Dopper en nu pas zie ik dat die dop ook een glaasje is!

  • Annelyse 23 oktober, 2014 at 21:00

   Lol, Annelies, en je hebt je nooit afgevraagd waarom die fles uit 3 stukken bestaat?

  • Annelies 24 oktober, 2014 at 11:42

   Maar nee gij! Ik vond dat wel een beetje raar, maar ik dacht dat een of andere design-kronkel was van de ontwerper.

   Nu dat ik dat weet, vind ik mijn Dopper nog leuker! En mezelf een beetje dommer ;-)

  • Annelyse 24 oktober, 2014 at 12:37

   maar nu ben je dan toch weer wat slimmer :-)

 5. marijke 23 oktober, 2014 at 21:45 - Reply

  Hier was bij de kinderen een actie’ ondersteunt door de khleuven en andere organisaties. Ze kregen op school de kleinere versie van de tupperwarefles die jij toont, met als doel dat de kinderen meer water op school zouden drinken. Wij zijn er heel tevreden over en hebben die fles nu al in verschillende kleuren en maten. Heel content van.

 6. Tilly Cambre 20 augustus, 2018 at 07:34 - Reply

  Dit zijn blijkbaar allemaal flessen voor kraantjeswater maar ik zoek naar een herbruikbare fles voor bruiswater die ik thuis dan kan vullen uit onze glazen flessen. Ik lust namelijk veel liever bruisend water en zou die willen meenemen naar mijn werk!? Iemand hier een oplossing voor?

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.