Vuurtoren van Lodbjerg

2017-10-24T22:37:38+00:00augustus 11th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |3 Comments

Afstand 37km – Hoogtemeters 161 – Bestemming Lodbjerg (Denemarken) – Overnachting shelter aan de vuurtoren van Lodbjerg


Met spijt in het hart reden van vanmorgen het national park Thy uit. De speling op de trappers van de zwarte fiets was zo groot geworden dat we niet zeker meer wisten of we zo nog tot legoland zouden geraken. We maakten dan maar een ommetje van 30km richting fietsenmaker.

    

Na 1,5 uur daar wachten waren we €100 armer maar hadden we weer een gerust hart want de vriendelijke fietsenmaker kreeg het gemaakt. Niet evident, zo bleek, want hij had het gepaste stuk niet hij moest dan nog een adaptor laten draaien bij iemand van het dorp. Fietsenmakers blijken meestal wel toffe mensen, en zo hier ook. De fietspassie was trouwens duidelijk zichtbaar in de detail, zelfs de halsband van de hond was gemaakt uit een fietsketting.
We reden dan weer goedgeluimd het park terug binnen en stopten aan een shelter die maar een 6-tal kilometer van de vorige lag. Het leven is toch eenvoudig en stressloos als je tijd hebt.

    

    

De shelter is trouwens weer heel schoon gelegen, vlak aan de vuurtoren die je ook kan beklimmen.

    

    

     

    

    

     

Nadien deden we nog een wandeling door de duinen, slechts 2 kilometer, maar het bleek toch wat zwaarder dan we hadden gedacht, maar ook weer zo schoon. We zijn content dat we toch nog genoeg tijd hadden voor een ommetje westkust.

3 Comments

 1. Elke 11 augustus, 2017 at 21:54 - Reply

  Wat een mooie strandfoto’s! Als het mooi weer in Denemarken is, is het toch wel erg fotogeniek he!

 2. nicole 12 augustus, 2017 at 00:13 - Reply

  prachtig strand..
  heel mooie foto’s

 3. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 12 augustus, 2017 at 11:45 - Reply

  Terug prachtige foto’s. Toen ik de eerste foto zag van vandaag (en ook van gisteren) kwam onmiddellijk de titel “Hoe sterk is de eenzame fietser” door mijn hoofd.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.