Verwend door onze gastheren 

2017-11-27T21:02:55+00:00augustus 20th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , |4 Comments

Afstand 40km – hoogtemeters 509 – Bestemming Bru Na Boinne (Ierland) – Overnachting  Camping Newgrange Lodge

‘S morgens werden we nog geïnviteerd bij Paddy en zijn vader John, hier kregen we een tweede ontbijt van thee en koeken. We trokken de obligatoire selfie en na een gezellige babbel en een rondleiding door het 300-jarig huis vertrokken we, met een zak vol koeken en chocolade. Liv wist John zelfs zo te charmeren dat ze een zakcent meekreeg (die ze lief en spontaan deelde met Vic)

Ook Django, de enthousiaste geadopteerde weeshoond werd gedag gestreeld.
Dit was weer een toffe ontmoeting waar ik energie van kreeg … zo content dat we net daar aanklopten.

Zelfs platte band nummer 4 kon de sfeer niet bederven (3e platte band van het aanhangwagentje trouwens, die een minderwaardige kwaliteit buitenbnd heeft, zo zien we maar weer dat kwaliteit loont)
Deze dag werd gecategoriseerd als regendag, en toen we een “Soup kitchen” tegenkwamen tegen de middag besloten we ons daar op te warmen. Maar binnengekomen bleek het al snel voor minderbedeelden te zijn (te zien aan de klanten, aan de bordjes waarop stond dat alcohol en drugs verboden waren, aan het ontbreken van sloten op de wc-deuren, … 

Maar we waren welkom en kregen er heerlijke kippensoep met een boke, aardappels (lang geleden) en onze eerste tas koffie van de dag, in ruil voor een vrije donatie.

Daarna bezochten we (op aanraden van Paddy) de 5000 jaar oude Newgrange tombe, waar net zoals bij Stonehenge de zonnenstand een belangrijke rol speelt. In de winter wordt de tombe voor 10 minuten verlicht en dat geeft een magisch effect. De site was de moeite en tot onze aangename verrassing weer gratis dankzij onze English herritage pass.

Schoon

Maar ook weer nat

4 Comments

 1. Paddy 21 augustus, 2016 at 00:21 - Reply

  I hope you enjoyed Newgrange. I did not think you would be there in time.

  • Annelyse 21 augustus, 2016 at 10:21

   We really enjoyed it, and it has also campsite were we stayed for the night

 2. liese 21 augustus, 2016 at 07:01 - Reply

  ai ai ai ik duim mee voor wat droger weer!!!

 3. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 21 augustus, 2016 at 14:31 - Reply

  Zoals ik lees hebben jullie ook fantastische ontmoetingen met mensen die in het geheugen blijven hangen. Dit is zeer verrijkend en dikwijls blijven de contacten bestaan. Hebben ook al dat geluk gehad om zeer toffe en fijne lokale gidsen te vinden waarmee we, na meerdere jaren, nog steeds geregeld verbinding hebben dank zij Facebook. Hopelijk valt het weer terug mee en kunnen jullie in het droge fietsen.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.