Thuis in Rome

2017-10-24T22:37:59+00:00 maart 5th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |6 Comments

Rome komt zeer hoog op mijn lijst van citytriptoppers (die lijst bestaat trouwens niet, maar ik ga hem echt eens maken want ik krijg tegenwoordig veel mailtjes betreft citytrips). Wat een stad, je struikelt hier bij wijze van spreken over de geschiedenis … ongelooflijk, achter elke hoek is er wel iets spectaculairs te zien.

Vandaag op het programma (en zelfs gratis want het is de eerste zondag van de maand) het Colosseum en Forum Romanum.
Deze keer gingen we met de bus … van zodra we een plek hadden gevonden om tickets te kopen. Na 2 km vonden we een kiosk, en vanaf dan ging het vlot (smartphone met internet blijft wel een noodzaak).

   

Het colosseum is sowieso impressionant, zoals je je het voorstelt … maar daarom niet minder overweldigend. We spendeerden er veel tijd, eens rondlopen, dan picknicken met zicht op colosseum en aan het eind van de dag als de rij niet meer zo lang was een bezoek binnen.

   

   

   

Forum Romanum was ook tof … en gróót, met een beetje verbeelding kon je je echt inbeelden hoe je in het oude Rome stond.
Kanttekening, ze hebben het nog niet durven zeggen, maar ik denk dat de kinderen Rome minder appreciëren. Hier vind je geen speeltuinen en ze zijn nog iets te klein om te kunnen inschatten hoe bijzonder dit alles is. Zij zijn deze gebouwen nog niet tegengekomen in hun geschiedenisboeken.

Op restaurant gaan, dat hebben we hier nog niet gedaan … avondeten start (net als in Spanje en Frankrijk) nogal laat, en dat valt moeilijk te rijmen met ons ritme (en vooral met dat van de kinderen), wij zijn immers zoals de kippen … we gaan met het donker op stok.

Maar we genieten ook van ons “(t)huis” voor 5 dagen. Een thuis waar het warm is, met een keuken en zelfs een oven, tafel en stoelen en een zetel … zalig.

6 Comments

 1. sarah 5 maart, 2017 at 23:39 - Reply

  Ik kan het me wel voorstellen…ik vond Rome echt geweldig, zoals je ergens schreef, je voelt de geschiedenis. Maar het interesseerde me ook allemaal enorm op school. En dan sta je daar.
  Bij jullie kinderen zal het misschien omgekeerd zijn…eerst er geweest en dan pas erover leren, misschien ook wel heel fijn en ze kunnen tijdens die lessen alvast wat wegdromen :)

 2. Saskia 6 maart, 2017 at 19:57 - Reply

  Hallo!!
  Ik heb ook fijne herinneringen aan Rome. We waren er nog in september, toen ik wat gerecupereerd was van de chemo en net voor de amputatie.
  Het was zalig, ik had geen tijd om te denken aan de operatie die eraan kwam. Ik was toen ook super blij dat ik meer dan 20000 stappen per dag kon doen.
  Vele groetjes!!

 3. Saskia 6 maart, 2017 at 19:59 - Reply

  ps: het haar van Liv is al veel gegroeid!! Wou dat het bij mij ook zo rap ging :)

  • Annelyse 6 maart, 2017 at 21:20

   Ik wou dat het mijne zo dik was

 4. MJ_meetje 9 maart, 2017 at 07:02 - Reply

  In het colosseum vonden wij wij de virtuele rondleiding echt de moeite. Dan kon je je net iets meer inbeelden wat er zich destijds allemaal afgespeeld heeft.

  • Annelyse 9 maart, 2017 at 07:42

   Kan ik me inbeelden … maar met kinderen doen we dat toch maar niet :-)

Leave A Comment