Slapen in een tipi

2017-10-24T22:37:38+00:00augustus 14th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |4 Comments

Afstand 47km – Hoogtemeters 37 – Bestemming Ringkøbing (Denemarken) – Overnachting tipi-shelter nabij een haventje

Amper hoogtemeters, maar wel veel wind … denk maar niet dat het aan de westkust vanzelf gaat !!!Het hoogtepunt van Vic zijn dag waren de 5 windmolens die we onderweg tegenkwamen. Blijkbaar een testproject waarin 5 verschillende molens met andere karakteristieken met elkaar werden vergeleken. 

Het is grappig dat de kinderen deze reis hebben beslist wat ze in hun verdere leven willen (Liv wordt dierenarts en Vic een wetenschapper), terwijl ik dat nooit geweten heb en waarschijnlijk altijd zoekende zal blijven. Ik weet wel dat hun ideeën waarschijnlijk nog talloze keren zullen wijzigen maar ik blijf het knap vinden … kinderen met een plan.


Ik ben dankbaar dat we hier in schoonheid kunnen eindigen, aan die mooie westkust, want het verlangen naar huis steekt op, in combinatie van weemoed als we bedenken hoe een mooie avonturen we hebben mogen beleven. Het is dus dubbel, ons gevoel, maar we voelen allemaal dat het nodig zal zijn om terug even thuis te zijn en op ons effen te komen. 

Zodat we opnieuw kunnen beginnen verlangen.


       

      

        


Slapen doen we aan een klein haventje in Ringkøbing, waar 3 tipi’s klaarstaan. Tipi’s met zoals het hoort bovenaan een gat … wij hopen het droog te houden in een nacht waarin regen wordt voorspeld.

We sprongen nog eens met zijn allen in het water (en waanden ons even in Zweden) maar dat springen bleek niet zo slim … proefkonijn Liv merkte dat het water niet zo diep was.

Terwijl de avond inzet en de lucht blauwroze kleurt horen we de tractors en pikdorsers naarstig verder werken. Het graan wordt binnengehaald en we vermoeden dat het een race tegen de tijd is want vandaag was een mooie dag maar vanaf morgen is het weer Denemarken hoe we het gewend zijn … regenachtig en nat.

4 Comments

 1. ilse 14 augustus, 2017 at 22:02 - Reply

  Nog een windmill test center, we moeten terug!

  • Annelyse 14 augustus, 2017 at 22:05

   ❤❤❤

 2. Marijke 14 augustus, 2017 at 22:47 - Reply

  Ht zal voor ons als lezer ook dubbel zijn. Ik heb ontzettend genoten van de verhalen en iedere avond keek ik op blogger om een update te lezen. Ik zal jullie missen.
  Maar geniet nog van die laatste momenten!!
  Groetjes, Marij

 3. Daniel Bossuyt 14 augustus, 2017 at 23:23 - Reply

  Ik weet niet of het jou laatste commentaar is van jullie avontuur maar in ieder geval bedankt voor de fantastische commentaar. Het was boeiend, eenvoudig, van uit het hart. Bedankt om ons mee te nemen op jullie reis. Misschien ook troepen we elkaar op een volgende reis. Het gaat jullie allemaal goed, succes wanneer het terug het gewoone leven is. Moeilijk om terug naar die wereld te gaan. Tot wederhoren of misschien tot ziens. Vele groeten Daniel

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.