Sjaal n°1 (vandaag is blauw)

2017-10-24T22:40:12+00:00 september 4th, 2009|Categories: Uncategorized|Tags: , , , |13 Comments

Sjaal n°1

Aangezien ik lang niet meer gebreid had besloot ik maar te beginnen met iets gemakkelijks. En dit werd dus deze sjaal (met een beetje blink maar dat zie je niet op de foto) voor Liv.

Met priemen maat 12 (héél dik dus), drie draden samen en 12 gerstekorrelsteken per naald (ne rechtse gevolgd door nen averechtse).

Ik was in de bib wat boekjes gaan halen ‘breien voor dummies’ enzo, en ik moet zeggen dat mijn lagere school kennis snel terug kwam.

Nu is het tijd voor iets moeilijkers dus, en dat zal mijne sjaal worden. Ook nen blauwe maar zonder blinkertjes en met enkele draad. Over het ontwerp moet ik nog eens nadenken en mijn breiboeken eens doornemen. Ik denk dat ik voor kabels ga. Deze sjaal zal in elk geval niet op 2 avonden af zijn.

Breien en haken heeft toch verschillende voordelen tegenover naaien. Je kan het overal doen, ’t is gemakkelijker en ’t is de moeite om voor 10 minuutjes uw werkje boven te halen. Bij ’t naaien moet je er niet aan denken om alles uit te halen als je niet minimum 2 uur hebt.

Langs den andere kant zijn de mogelijkheden om te naaien legio en kan ik met breien of haken minder kanten uit. Ne gebreide sjaal, gehaakte stola zie ik wel graag, een pulleke voor Vic wil ik ook wel eens breien, maar dan … ???

Weet iemand trouwens waar ik een leuk patroontje voor een babytruitje kan vinden?

13 Comments

 1. Miss Puntkomma 4 september, 2009 at 10:07 - Reply

  Schoon!
  Probeer er eens een mutske bij?

 2. meisjesmama 4 september, 2009 at 11:10 - Reply

  heel tof! Je doet me goesting krijgen om het toch ook nog eens te proberen. Ik zie zo vaak leuke breisels passeren… Zo’n 7 jaar geleden leerde mijn schoonmoeder me breien (haken kan ik nog altijd niet) en begon ik vol liefde aan een trui voor mijn lief…die is nooit afgeraakt…’k was beter met een sjaal begonnen! Ik had er een degout van…misschien toch ook eens naar de bib gaan :)

 3. meisjesmama 4 september, 2009 at 11:11 - Reply

  oh ja voor gratis patronen moet je eens gaan kijken bij Ravelry, je moet eerst aanmelden maar dan kan je gaan neuzen!
  Voor een leuk mutsje moet je eens in mijn rechterbovenhoek komen kijken!

 4. Annelyse 4 september, 2009 at 11:56 - Reply

  @Miss Puntkomma: ik durf niet … maar is feitelijk wel een goei idee.
  @meisjesmama: dat is aanstekelijk hé, ik weet het. Daarmee dat ik bescheiden begin … uit schrik dat ik het anders ook laat liggen :-) Merci voor de tips. (ik heb trouwens de ‘You might also like’ bij u gepikt

 5. fie 4 september, 2009 at 12:20 - Reply

  hier staan veel patroontjes, gigantisch lelijke maar ook staan ook toffe dingen tussen
  http://www.garnstudio.com/lang/nl/kategori_oversikt.php

  ’t amusement ermee

 6. Annelyse 4 september, 2009 at 13:33 - Reply

  @meisjesmama: diene site http://www.ravelry.com is super!!!

 7. marjan 4 september, 2009 at 19:53 - Reply

  Goh, zal ik mij wel kandidaat mutsmodel stellen.
  Blunders? geen probleem!

 8. knofje 4 september, 2009 at 21:50 - Reply

  Supermooi geworden en een heerlijke kleur!

 9. Tamara 6 september, 2009 at 20:10 - Reply

  Heel mooi! En de kleur past ideaal bij haar ogen. Heel leuk tasje heeft Liv trouwens! :)

 10. Mie 6 september, 2009 at 21:17 - Reply

  Maak je ook al op bestelling? ;-)

 11. Lichtindeduisternis 7 september, 2009 at 11:05 - Reply

  Ik breide vroeger altijd truitjes uit de Phildarboeken.

 12. […] aan No Butterfly vragen hoe ge aan zo’n kleine babysloefkes begint. Of bescheiden beginnen en een sjaaltje breien voor Janne. Of misschien is haken nog compacter om mee te nemen. Maar kunt ge daar sloefkes […]

 13. Annelyse 8 september, 2009 at 11:21 - Reply

  @Tamara: dat zal haar meter graag horen, ’t was immers haar verjaardagskadootje. Leuk hé
  @Mie: ik denk er niet over ;-). ’t moet plezant blijven, geen opgave worden

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.