Rond de biesbosch met de fiets – Dag 2 – 29km

2018-03-27T22:00:42+00:00juni 3rd, 2014|Categories: Travel|Tags: , , , |4 Comments
 • Afstand: 29 km
 • Overnachting: De kleine rug – Dordrecht
 • Avondmaal: Boekenrestaurantje (maar wat een teleurstelling dat er geen prentjes in stonden)
 • Opmerkelijk: in Nederland heb je ook water Johny’s. Dat zijn dan van die kerels die ’s avonds wat nachtlawaai maken op een boot, waar ze dan pintjes drinken, veel streken verkopen en snel optrekken.

Fietsvakantie biesbosch

Hoewel het in den beginne het plan was om Liv en Vic te laten afwisselen op de fiets, bleek het al snel duidelijk dat deze laatste niet echt veel zin had om zich moe te maken. We geven hem dan maar nog een jaartje respijt, een beetje tot frustratie van Liv, dat dan weer wel.

Fietsvakantie biesbosch

Picknicken deden we in een wei, en bovenstaande foto toont aan dat kinderen niet veel nodig hebben om zich te amuseren. De ouders ook niet trouwens. Een picknickdeken en een zonneke volstaat.

Fietsvakantie biesbosch

Nog geen kilometer na de lunchplaats, kwamen we het eerste zalig terrasje tegen.  Op een zachte bank, uit de wind vleiden we ons neer en maakten we madeliefjeskettingen.

IMG_20140603_224259

De kinderen hadden ondertussen een speelbos gevonden. Ik gokte erop dat Vic in het water zou belanden, maar gelukkig was het een ander kindje (geen van onze clan) dat kopje onder ging.

Fietsvakantie biesbosch

Het vervoer naar de nieuwe camping kon enkel per boot. De norse schipper van de camping “vrolijke Frans” door de locals genoemd, vaarde ons van en naar de camping. Met in het begin wat gemor op al onze fietsen.
Gelukkig was er Liv om het ijs te breken, de sociale mie had het goed voor elkaar en veroverde niet enkel de norse schipper zijn hart, maar ook zijn roer.

Fietsvakantie biesbosch

De camping waar we verbleven is ongetwijfeld één van de mooiste waar ik ooit was. Een eiland in het groen, kampvuurkring, gemoedelijk, heerlijk terraske op het water (de muggen krijg je er gratis bij), kampvuurkring (de joints-blowende middeleeuws gekleede mensen krijg je er gratis bij), …
Deze ochtend was er geen haan … wel een koekoek … die we zelfs hebben kunnen spotten

Kortom een heerlijke dag, met zalig weer ook. Morgen verslag van dag 3

4 Comments

 1. An 4 juni, 2014 at 14:21 - Reply

  Oh, met de heen-en-weer-wolf van Pluk van de Petteflet! Ziet er zalig uit daar!

  • Annelyse 4 juni, 2014 at 23:02

   Ah … Dat kende ik niet. De heen-en-weer-wolf

  • An 4 juni, 2014 at 23:27

   Zalig voorleesboek ‘Pluk van de Petteflet’! Een aanrader voor je kinderen, zeker als je in de Biesbosch geweest bent.

 2. Mar 6 juni, 2014 at 11:18 - Reply

  O, heerlijk, met de heen-en-weer wolf!
  Zeker voorlezen, Liv en Vic hebben er de perfecte leeftijd voor! En als ik me goed herinner is de Heen-en-weer-wolf uit Pluk even nors als dit exemplaar.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.