Rome … een openluchtmuseum 

2017-10-24T22:37:59+00:00 maart 3rd, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |8 Comments

Amai … de dag was vrij ambitieus … het begon al met ‘per ongeluk’ opstaan om 7u30 (we dachten dat het al 2u later was).

Rome heeft al indruk gemaakt !!! Vandaag op het programma …..

de eerste keer in Vaticaanstad (nieuw land op onze lijst) met een bezoek aan het Sint Pietersplein en de Sint Pieters Basiliek.

Vermits we een uur moesten aanschuiven konden we het plein goed aanschouwen.  

Knap, groot, impressionant, al moet ik zeggen dat Bjeurn meer onder de indruk was als ik. Ik had een levendiger plein verwacht en ik kon me moeilijker over de stellingen, hekken, lege stoeltjes, …. zetten.

     

  


De basiliek binnenin is prachtig … sowieso … maar weer je wat ook schoon was. Op een bepaalde moment werd er in een zijbeuk een mis beëindigd en de priesters verlieten de kerk. We zagen een koppel twijfelen en op een priester afstappen met de vraag om iets (we weten niet wat) te zegenen. Dus de pastoor gaf hun beiden een kruisje en zegende hetgene ze mee hadden. En die mensen waren zo ontroerd, zo ingetogen gelukkig …  echt waar kippenvel, tranen en bibbers tot in mijn knieën. Is het niet prachtig dat mensen hier zoveel troosts kunnen uit putten.

Engelenburcht en engelenbrug

Piazza Navone

  

Pantheon (wauw trouwens)

Trevi fontein

Vittoriano 

En nog zoveel andere mooie zaken die we tegenkwamen  

en schone uitzichtpunten die onfotografeerbaar zijn.

Ik vermoed dat we zeker 15km gestapt hebben vandaag, geen wonder dat de kinderen het op het eind wat moeilijk hadden !!! Want er was een druk programma en buiten een fontein waar 2 eendjes in zwommen en een speelgoedwinkel waar we eens binnengingen, was ee geen aangepast programma voor de kinders.

Ik had me al laten vertellen dat Rome één groot openluchtmuseum is … wel het is niet anders. Ik ben zeer zwaar onder de indruk, ik kan nog steeds amper geloven dat ik zonet in het Pantheon stond.

8 Comments

 1. Nicole 3 maart, 2017 at 23:18 - Reply

  Mooie foto’s! Zoals de Trevi fontein..ik zou denk ik niet kunnen stoppen met foto’s maken!

  • Annelyse 3 maart, 2017 at 23:22

   Ik kon ook niet stoppen … leve de powerbanks want mijn telefoon was al snel plat. En het uitsorteren van de foto’s was geen tof jobke. ?

 2. Maria 4 maart, 2017 at 11:27 - Reply

  Kan geloven dat de kinderen moe waren.Wel heel schoon zien we op de prachtige foto’s.
  Groetjes van ons twee.?????

 3. Koen Penneman 4 maart, 2017 at 11:55 - Reply

  Jullie reis is op zich ook 1 groot venster op al het moois in Europa voor de thuisblijvers! Leuk om dagelijks te volgen!

  • Annelyse 5 maart, 2017 at 20:50

   Oh … bedankt … leuk om te horen

 4. Anne 4 maart, 2017 at 14:17 - Reply

  Rome is een geweldig mooie stad waar zoveel te zien is! Prachtige foto’s!

 5. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 5 maart, 2017 at 10:46 - Reply

  Wauw, weer een prachtige ervaring. Wat een levensrijkdom.

  • Annelyse 5 maart, 2017 at 17:54

   Echt wel ;-)

Leave A Comment