Roadtrippen

2018-07-24T21:29:33+00:00juli 24th, 2018|Categories: Travel|Tags: , |6 Comments

Overnachting: ergens op de NW500 aan Loch Tollie (nabij Poolewe)

Roadtrippen … het ene schone zicht na het andere, stoppen aan de passing places, Schotse hooglanders (die je eigenlijk bijlange niet zoveel ziet als je zou verwachten), Bjeurn die een hooglander wou aaien maar niet wist hoe eraan te beginnen want hij wist niet waar zijn ogen waren, schapen … niet verrassend maar we hebben er vandaag wel eentje over de vangrail zien springen dat was wel stoer, zalmkwekerijen, de geur van natte zweetsokken in de auto, munro’s (bergen van boven 3000 feet … een dikke 900 meter), een hike met wandelschoenen die net niet droog genoeg waren, weer dat op een bepaald moment zo warm was dat we spijt hadden dat we onze longsleeves aanhadden, zonnecreme die we nodig hadden, een hert dat zo dicht bij ons stond dat het ons bijna beet (zoals de uitdrukking die we veel gebruiken … ‘Waar is het zout?’ ‘Hier, het bijt u bijna’), bijna dankbaar zijn omdat een ereader stuk is omdat de kinderen, althans toch hetgene dat niet aan het lezen is eens aandacht voor de omgeving heeft, stoppen aan een riviertje om met onze voeten in het water te gaan zitten en onze cola te koelen, alles kan en niets moet, het is een andere manier van reizen maar roadtrippen is best wel cool, watervallen … niemand heeft me ooit gezegd dat Schotland het land van de watervallen is maar nog nooit zag ik meer watervallen dan hier, Liv die hielp met koken bij gebrek aan haar ereader, wildkamperen aan een loch en daar kennis maken met een lokale visser, weer eens complimenten krijgen op onze Rode Duivels … die hebben ons echt wel schoon op de kaart gezet, mijn haar dat ontploft is, mooie weersvoorspellingen al is het moeilijk te geloven dat het in Londen 33°C is en dat wij content zijn met 16°C … al zou ik zeker niet willen wisselen,….

Room with a view en met bier … ik zou nergens liever zijn dan hier !!!

6 Comments

 1. Elke 24 juli, 2018 at 23:43 - Reply

  De meest geweldige manier van reizen ❤️

  • Annelyse 24 juli, 2018 at 23:48

   We missen onze fietsen toch ook wel een beetje ?

 2. Vicky 25 juli, 2018 at 09:27 - Reply

  Ik zag gisterenavond het weerbericht. Jullie hebben echt het enige koele plekje in Europa gevonden! Vanmorgen rond 6u werden we gewekt door een fikse regenbui. Zalig! Al was het om 8u alweer stomig. Geniet nog van je vakantie.

  • Annelyse 25 juli, 2018 at 09:33

   Haha … dat moet lukken. Al moet ik zeggen dat 30 °C echt mijn ding niet is dus ik klaag niet.

 3. piekep 25 juli, 2018 at 09:27 - Reply

  wat is het daar mooi! en nog een beetje zon ook.
  De foto van Bjeurn op de waterval deed mij serieus naar ademhappen, ik heb een soort afgeleide hoogtevrees blijkbaar, vooral andere mensen op hoogte kan ik echt niet aanzien

  • Annelyse 28 juli, 2018 at 14:09

   Bjeurn vroeg eerst of ik en de kinderen daar wilden gaan staan, maar bovenaan een waterval met 2 ruziemakers ging me ook te ver.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.