Random Snippets #8

2017-10-24T22:38:45+00:00juni 11th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: , , , , , |6 Comments
 • Vic gaat volgend jaar naar het 1e leerjaar, dat wil zeggen dat we weer de keuze moeten maken of hij godsdienst zal volgen of zedenleer.
  Destijds, bij Liv, was er nog een kleine minuut twijfel … ik was zeker niet van plan om haar haar communie te laten doen, maar ik wou wel dat ze de verhalen over Jesus tenminste kende.
  We schreven haar dus in voor zedenleer en ik kocht in de kringwinkel een kinderbijbel … waarin tot nu toe nooit gelezen werd.
  Dus toen ik op Vic zijn papier “zedenleer” invulde, nam ik me voor om die kinderbijbel nog eens boven te halen … had ik dat maar eerder gedaan.

  De volgende avond las Liv een half uur luidop voor in de bijbel (zo lang las ze nog nooit).
  “Het is wel droevig, mama”, zei ze triest toen ze aan de kruisiging was.

  De volgende dag van ’t zelfde.
  Liv vroeg me “Mama, wat kan ik doen?” (ik heb een hekel aan die vraag, maar dit terzijde).
  Ik zei : “Je mag de planten buiter water geven”,
  waarop Liv: “Laat maar, ik ga wel in de bijbel lezen”

 • Deze keer waren we er wel op tijd bij, het aanvragen van de kidsID’s (kinderpassen klinkt feitelijk wel beter, vind ik, maar dit terzijde).
  Hoewel de pasfoto’s van ’t school nu met een witte achtergrond getrokken waren ipv zo’n lelijke wolkenachtergrond (waar ik toch zo nostalgisch van word) waren ze weer niet geschikt.
  Een foto gaan trekken in de cabine dan maar. Mond toe, recht naar de lens kijken, haar uit het gezicht en niet lachen … dat waren de orders.
  Dan krijg je dus zo’n mugshots…. heerlijk !!!

Mug shots

 • Mijn collega kreeg een parkeerboete uit een naburig dorp, terwijl zijn auto op het werk geparkeerd stond.
  De hele voormiddag waren we de spannendste dingen aan het speculeren. Dat iemand met hetzelfde model en kleur auto zijn nummerplaat had gekopieerd en dat er vanaf nu constant boetes in zijn bus gingen vallen. We waren héél het probleem al aan het ontleden en oplossingen aan het zoeken (de camerabeelden al aan het opvragen) en nog straffere verhalen aan het vertellen.
  Maar nadat hij gebeld had met de parkeerfirma bleek dat het gewoon een menselijke fout was, een nummertje verkeerd getypt. Gelukkig … maar wel minder spannend.
 • Ik ben rustig aan het joggen deze week … iets dat me goesting geeft is de podcast “the serial“. Het verhaal over een moord op een jong meisje Hae. Nog 7 keer lopen en ik weet wie haar vermoord heeft.
 • De voorbereiding voor mijn helweek is gestart. Ik heb het boek gekocht en ben ondertussen al bijna aan het einde beland.
  Ik ben ook al ijverig aan het zoeken naar mijn slechte gewoontes, naar doelen die ik me wil stellen en hoe ik het allemaal ga aanpakken. Ja … er is wel wat voorbereiding aan een helweek.
  Zo vroeg ik aan mijn collega’s naar mijn werkpuntjes … maar daar kwam niet veel zinnigers uit dan dat ik teveel snoep … en dat ze een hele week een pot snoep voor mijn neus gaan zetten waar ik af moet blijven.
  Zo vroeg ik aan man en kinderen naar mijn werkpuntjes … Liv vond dat ik niet zoveel tijd mocht spenderen aan de was (maar Bjeurn vond dat wel), Bjeurn vond dat ik niet mocht nagelbijten en samen vonden ze dat ik een week mijn smartphone moest inruilen tegen een gewone gsm. Dat vonden ze een geweldig idee … ik iets minder.
  Als jullie … als mijn bloglezers nog werkpuntjes hebben … ga gerust je gang in de commentaren of via email. Zo lang het niet te grof verwoord is kan ik er wel tegen.

IMG_20150611_214157

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid

6 Comments

 1. gerhildemaakt 11 juni, 2015 at 22:37 - Reply

  Liv ziet er ouder uit op die foto precies en die Vic heeft echt een geweldig schattig snoetje, vind ik, met zijn stralende ogen.

 2. Jacques 11 juni, 2015 at 23:10 - Reply

  Leuk werkpunt: Schaf u alle exemplaren aan van Helweek voor 2016 tot 2026. Zo kan je werkpunten (zoals vooral dat van de smartphone) nog vele dagen en jaren naar de toekomst verschuiven!

  • Annelyse 11 juni, 2015 at 23:13

   Maar Jaques. .. nu dacht ik dat jij de eerste zou zijn die (terecht) zou zeggen dat ik mijn blogposts eerst moest nalezen en checken op (dt)fouten alvorens ze online te zetten.

 3. Sheena 12 juni, 2015 at 08:58 - Reply

  hahaha wie had dat ooit gedacht dat de bijbel nog succes heeft bij de jeugd van tegenwoordig ;-)
  Die Helweek kende ik nog niet maar het ziet er een leuke uitdaging uit, benieuwd wat je ervan zal vinden!

 4. Le petit requin 12 juni, 2015 at 13:38 - Reply

  Amai, Liv ziet er al zo groot uit op die foto!

  Ik zou het ook zo doen als jij: kinderen zedenleer laten volgen (sowieso geen godsdienst eigenlijk, want dan moeten ze ook bidden, ook als ze helemaal niet gelovig zijn) en ze dan thuis met een kinderbijbel (of koran of thora…) er over informeren. Eigenlijk wil ik die boeken wel eens lezen, maar stiekem neig ik toch meer naar de kinderversie, lijkt mij een pak leuker lezen dan die voor “volwassenen” :)

  Succes met je helweek; nog nooit van gehoord, dus benieuwd wat het allemaal inhoudt en welk effect je er van gaat hebben!

 5. misssexandthecity 12 juni, 2015 at 14:18 - Reply

  Stoppen met nagelbijten dat is je prioriteit ;-)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.