Random Snippets #4

2017-10-24T22:38:47+00:00april 15th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: |12 Comments
 • Dan hebben de kinderen eindelijk een eigen speelkamer … en dan spelen ze nog in hun slaapkamer. Als ik vraag waarom dan krijg ik het antwoord “Daar is teveel rommel”.
 • Bjeurn stuurde op het eind van zijn werkdag deze foto
  IMG_20150415_082729
  … met de bijhorende tekst “file”
 • Ik blokkeerde de zender “Disney Channel” op onze tv … zo’n afgrijselijke post. Tot nu toe hebben de kinderen er nog niets over gezegd en gevraagd. Ik hoop dat ze me zullen geloven als ik beweer dat ik niet weet hoe het komt dat ze die post niet meer kunnen bekijken.
  –> update: ik heb blijkbaar de verkeerde post geblokkeerd, de afgrijselijke post is den 31 – nickelodeon. Die moet ik dan binnenkort eens stiekem blokkeren. Ik heb zo het voorgevoel dat dat sneller gemerkt zal worden.
 • Ergerlijk … als je je serieus moet haasten om op tijd weg te zijn, wat schijnt te lukken … om dan op de laaste moment je autosleutels niet te vinden.
 • Als Bjeurn in het buitenland is wordt hij regelmatig aangesproken door mannen met een baard, met de mededeling “nice beard”. In den aard van de Belgen liggen zo’n opmerkingen niet, maar in Parijs was ik er getuige van dat Bjeurn werd aangesproken. En blijkbaar gebeurt dat in Amerika nog veel frequenter.
 • Ik ben een enorme fan van collect&go, maar toch heb ik de indruk dat er regelmatig producten verdwijnen uit mijn lijstjes. Ineens staat mijn shampoo of de melk er niet meer in. Wat lastig is, want ik maak geen oplijsting over mijn wekelijkse inkopen … het lijstje in collect&go is mijn kapstok.
 • Ik maakte voor t eerst cannelloni (die ene keer dat ik de cannelloni ’s voorkookte en daarna tevergeefs probeerde op te vullen buiten beschouwing gelaten).
  Heel lekker daar niet van … maar ik heb me toch voorgenomen om het niet meer te maken. Zo’n gepruts om het op te vullen en op het eind van de rit snap ik de meerwaarde van cannelloni ten opzichte van lasagne niet.
 • Witte vloeren … geven veel werk … ze zijn misschien even vuil maar dat vuil zie je wel veel sneller liggen. Nieuwe regel … geen schoenen boven. Nu nog een mooi schoenenbank voor in de gang vinden.
 • Het OCMW vraagt €1/u extra voor een poetshulp. Poetsvrouw 1 euro duurder wegens ziekteverzuim. Geen last van, dit jaar is er nog maar 2 keer een poetshulp gekomen. De andere keren waren ze altijd ziek. We hebben meer last met onze witte vloeren.
 • Onze piano is afgehaald …. en ik heb het er toch een beetje moeilijk mee. Maar wat ik wel héél sympathiek vond is dat de nieuwe eigenaar een fotoke stuurde van de piano in zijn nieuwe huis.
 • Wij hebben een lade waar we al ons klein geld in droppen. Overlaatst sorteerden we met de hele familie alle munten. En dan las ik deze post van Gerhilde … leuk idee, wij doen mee.

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.

12 Comments

 1. Korreltje 15 april, 2015 at 09:30 - Reply

  Leuk, die random snippets!

  Hier ook Disney én Nickjr kanalen. De programma;s voor kleine kinderen vind ik nog wel te pruimen, maar die nagesynchroniseerde amerikaanse comedies zijn zelfs voor mijn kinderen te erg. Als kleuter groot genoeg is gaan beide zenders er definitief af (zeg nooit nooit)

 2. Els 15 april, 2015 at 09:44 - Reply

  Misschien moet ik Nickelodean alvast blokeren voor ze de kans krijgen om het te ontdekken, goeie tip! :-)

 3. Marjan Wens 15 april, 2015 at 09:54 - Reply

  Hier staat Nickelodeon ook geregeld op. Ik vind het ook een vreselijke zender. Ik wist niet dat je zenders kon blokkeren. De kids zitten nu aan zee, dus hét moment om het eens uit te zoeken.
  Ik moest wel lachen met uw canneloni’s :-)

 4. Liese 15 april, 2015 at 11:09 - Reply

  Op zwarte vloeren zie je ook veel vuil ….

 5. appelstien 15 april, 2015 at 11:19 - Reply

  Die nickelodeon heb ik bij de schoonfamilie ook al eens zien passeren, gelukkig kunnen wij dat hier in Duitsland niet pakken (maar er zijn genoeg afgrijselijke alternatieven, denk ik ;)). Oh seg, en nu gaat ge mij een héél rare vinden, maar ik heb gedroomd over u en Bjeurn! Nadat ik jullie foto’s had gezien, droomde ik vannacht over een man met zo’n baard gelijk die van Bjeurn. Die man was ook met u getrouwd, maar in mijn droom was het Otto-Jan Ham. Wohow, waar kwam DAT vandaan?!

 6. gerhilde maakt 15 april, 2015 at 12:30 - Reply

  Dank voor de link! Ik ga die centjes nog allemaal verzameld krijgen. :-)

 7. misssexandthecity 15 april, 2015 at 13:00 - Reply

  Nickelodeon is VRESELIJK, mijne zoon is 15 en kijkt nog steeds :-) en op donkere vloeren zie je ook alles, toch op de onze,…..vooral vlekken van blote voeten en wanneer je een druppel morst,……haar zie je er wel niet op een meevaller :-).

 8. ilse 15 april, 2015 at 19:13 - Reply

  Ja, Nickleodeon, ik ben er ook niet altijd even blij mee …

 9. Sweet and Sassy 19 april, 2015 at 18:37 - Reply

  Lol, die foto :D

  Nickelodeon gaat wss vrij rap opgemerkt worden wanneer dat geblokkeerd wordt. Ik heb zelf geen kids maar van wat ik rondom mij zie denk ik dat dat toch een behoorlijk populaire kinderzender is :D

 10. oon 20 april, 2015 at 09:09 - Reply

  Ha! Mannen met baarden, ik ben daar zwaar fan van. Alleen zijn de mannen in mijn omgeving dat idee absoluut niet genegen. Dju.
  Van Nickelodeon hebben wij geen last (voor zover ik weet). Mijn dochter kent wel alle filmpjes op de ketnetwebsite van voor naar achter en van achter naar voor.
  Wij hebben een bovenverdieping met witte vloeren en een met zwarte vloeren en die zwarte vind ik het ‘ergst’. Daar zie je echt alles op. Maar schoenen uittrekken is natuurlijk wel een hele hulp.

 11. Ruilen #1 | gerhilde maakt 29 april, 2015 at 06:58 - Reply

  […] centjes te bezorgen en kreeg dus ook meer dan een paar oorbellen in de plaats (zij maakte zelfs ook reclame voor mijn ruilactie!). Ik mocht haar verrassen, maar in groen en geel had ze nog geen oorbellen. De enige gele die ik […]

 12. Le petit requin 20 mei, 2015 at 17:49 - Reply

  Oh nee, die voorgekookte cannelloni’s! :)
  Ik heb het ondertussen ook opgegeven heb om dat nog te maken, want het smaakt inderdaad zoals lasagne, maar ’t is driedubbel zoveel werk.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.