Héhé … Random Snippets #20

2017-12-07T23:05:56+00:00december 7th, 2017|Categories: Lifestyle|Tags: , |6 Comments

Dat was weer lang geleden, ik heb nochtans veel te vertellen. Maar eerst moest ik wennen aan het normale leven, en dan moesten we een lezing over onze “Tour d’Europe” voorbereiden. Nu is denk ik (hoop ik) de grote drukte voorbij en kan ik terug wat bloggen, want er is zoveel te delen. In afwachting al wat random snippets.

 • Ik ging curlen … wist je dat in Elewijt (mijn dorp) de enige officiële curlingbaan van België is. Curling is echt wel plezant, duur weliswaar, maar misschien wel een idee voor een leuke teambuildingactiviteit met het werk. Ik heb me echter wel een loopblessure gecurld, het blijkt niet slim om 12 km te gaan lopen met een knie die nog zeer doet van hard op het ijs te vallen. Daar wordt het dus alleen maar erger van.
 • Ondertussen ben ik volledig terug in loopmodus, ik ben er al geslaagd mijn tempo terug boven de 10km/u te krikken en ik heb zelfs mijn loopmaatje kunnen overtuigen om in maart een trail van 27km met mij te lopen.
 • Mijn forerunner 235 is een goede aankoop geweest, ik heb er lang over getwijfeld, maar ik ben er zo content van. Loop-, fiets-, wandelkilometers, uren slaap en aantal stappen, het wordt allemaal geteld. Ondertussen heb ik zelfs al een opeenvolgende reeks van 11 dagen van 10000 stappen op mijn palmares staan *trots*
 • Onze lezing over onze “Tour d’Europe” is succesvol verlopen, ik ben content dat de eigenlijke presentatie vlotter verliep dan de oefensessies voor de spiegel. Ik ben er wel van verschoten hoeveel tijd er in zo een voorbereiding kruipt, het effect is duidelijk merkbaar aan ons huishouden.
 • De vraag “Zijn jullie het al terug gewoon thuis” is nog steeds de meest gestelde, tegenwoordig antwoord ik met een quote die ik van Liv hoorde “Uiteindelijk is het gewoon terug hetzelfde als hoe het voor de reis was” … maar eigenlijk mis ik mijn vrijheid wel soms.
 • Onlangs was het oudercontact en we kregen van de juf een compliment omdat we de kinderen zo goed hadden les gegeven … dat doet echt deugd om te horen.
 • Onze Vic weigert lange broeken aan te doen, hij gaat nog steeds in short naar ’t school, ik ben benieuwd of hij daar de hele winter mee doorgaat. Zolang hij niet klaagt over de kou, is het voor mij geen probleem.
 • Lachen toen ik dit berichtje las … onze auto is de enige waar ik ooit aan gehecht ben geweest, rijden doet hij nog goed maar hij begint wel enkele mankementen te vertonen, we mogen Antwerpen al niet meer binnen, en sinds 4 december doen we hem voor alle zekerheid ook niet meer op slot.
 • Mijn collega’s geven me soms onder mijn voeten dat wij nog rondrijden met een oude vervuilende wagen … maar ik ben wel de enige die elke dag met de fiets komt werken … dat compenseert ook !!!

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.

6 Comments

 1. An 8 december, 2017 at 06:56 - Reply

  Uw slaap meten,… werkt dat nu echt?

  • Annelyse 8 december, 2017 at 12:46

   Uw slaap wel … maar van het onderscheid lichte en diepe slaap geloof ik niet veel. Maar uiteindelijk wil ik gewoon weten of ik tussen de 7 en 8u slaap.

 2. Marjan Wens 8 december, 2017 at 09:16 - Reply

  Onze Lowie (zoon van 7 jaar) loopt ook nog altijd in short rond. Hij weigert een lange broek. Voor de feestdagen zouden we hem toch in een lange broek willen krijgen… Of het gaat lukken valt nog af te wachten. Natuurlijk zijn er nu nergens deftige shorten te vinden in de winkels. Raar :-)

 3. Kris 8 december, 2017 at 11:17 - Reply

  Wij hebben hier een 6-jarige die aan zijn derde winter in korte broek begint. Hij weigert lange broeken, en hij heeft nooit koud.De enige lange broek die hij in 2017 heeft gedragen is zijn skibroek. Op de latten in blote benen, daar stellen wij een veto bij.
  Voor de rest altijd in short, ook in de vrieskou. Het is best wel grappig wat je dan allemaal te horen krijgt. Je moet maar eens gewoon aan de schoolpoort blijven staan en luisteren naar de mama’s die hem zo zien lopen. Ocharme t ventje…
  In de winter kiest hij in de winkels lange broeken, met de mededeling ‘jij kan daar toch een short van maken?’
  De laatste zomer bestelde ik aan het eind van de solden nog wat extra shorts een maatje groter voor tijdens de winter. Want inderdaad. Nu zijn nergens nog shorts te vinden.
  Ik moet wel zeggen: hij is de laatste 2 winters niet echt ziek geweest.
  En sinds vorig jaar neemt ook grote zus zijn voorbeeld. Ze wil geen lange broeken, en geen broekkousen.
  Kleedjes en rokjes met kniekousen. Zo gaat zij de winter door…

 4. Elsy Mommens 8 december, 2017 at 14:51 - Reply

  Onze Joren van 11 gaat voorlopig ook met een short door het leven. Ik heb hem al dikwijls gevraagd of dat niet te koud is zo ’s morgens op de fiets. Maar volgens hem is dat hooguit een beetje frisjes. Voor de test vd dag heeft hij het warm. Eerlijk gezegd, vind ik een short onder een winterjas maar een gek gezicht. Maar ja, wie ben ik. Zolang hij er zich maar goed in voelt…?

  • Annelyse 14 december, 2017 at 20:58

   Och ja … zolang ze niet zagen dat ze koud hebben moei ik me er niet mee. Ik herinner me trouwens dat mijn broer vroeger ook eens een winter in short deed. Iets typisch jongensachtig denk ik.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.