Random snippets #19

2017-10-25T11:04:17+00:00oktober 25th, 2017|Categories: Lifestyle, Simplify|Tags: , , |8 Comments
 • Op onze fietsreis hebben we in die 14 maand nooit een ongeval gehad met de fiets … wel na 2 weken fietsen naar het werk word ik aangereden … door een collega nota bene !!! Gelukkig bleven mijn fiets en ik ongedeerd, de auto was er het ergste aan toe.

 • Ik geloof in een huis dat zichzelf inricht en onlangs stootte ik bij Netwerk Bewust Verbruiken op deze fantastische poster !!! Ik ben er in alle opzicht zeer content mee, Liv is vooral enorm onder de indruk van de grafische kunsten van Le Coeur à Marée Basse, Bjeurn is enkel mee met de boodschap en voor Vic maakt het al helemaal niet uit wat we in ons huis hangen.

 • Sinds zondag hebben we een gesigneerd exemplaar van “Honger” in ons bezit, niet voor mij maar voor Liv, die het goed kan vinden met Mme Zsazsa (als vegetariërs en hondenliefhebbers onder elkaar). Al doen wij hier thuis niet aan idolen … toch vind ik het een schoon tekstje. Ik heb Liv alvast beloofd dat ze het boek meekrijgt als ze ooit het huis uit gaat.
  Ge zijt ne minimalist of ge zijt het niet, er kwam een boek binnen, dus er moest er ook eentje buiten en dat werd dat dan weer “Allemaal rokjes”, ik denk immers dat de interesse voor het naaien niet meer terugkomt.

 • Samen met Liv stond ik op een tweedehandsbeurs waar Liv speelgoed verkocht, een succes bij de kinderen want de opbrengst was voor Liv en Vic kreeg van mij nog eens hetzelfde bedrag. Liv is echter geen geboren commercieel talent, toen iemand vroeg hoeveel het tafeltje kostte zei ze “€10 of €5”, en toen de dame zei “ik geef je €15” antwoorde Liv “Neen hoor €10 is genoeg!”
  Wat niet verkocht raakte mocht absoluut ons huis niet meer in en werd ofwel opzijgezet voor de kringwinkel, ofwel weggegeven via een lokale weggeefgroep op facebook. Ik kan echt gelukkig worden van het ‘second life gegeven’, en een tof neveneffect is dat je je dorpsgenoten weer wat beter leert kennen.
 • Enkele zuurdesembroden verder heb ik besloten dat ik het voorlopig opgeef. Een zuurdesem vraagt me net iets teveel planning en inzet, en mijn resultaat was het net nog niet waard. Toch zou ik graag nog eens een cursus zuurdesembrood volgen, want ik ben het lekkere zuurdesembrood dat ik bij Lobke at nog niet vergeten. Maar voorlopig houden we het blij vers brood uit onze broodbakmachine, dat is ook al niet slecht.

 • Stilaan neem ik mijn eerste stapjes in de no poo / low poo wereld (theoretisch gezien doe ik blijkbaar van OH poo) … onder coaching van mijn enthousiaste zus die hier al langer mee experimenteert. Hier moet ik misschien eens een volledige blogpost aan wijden.
 • De grootste minimalist bij ons thuis moet wel Liv zijn, voor haar verjaardagsfeest besliste ze zelf dat ze geen kadotjes moest hebben, ik vind dat echt super bewonderenswaardig van haar.

 

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid.

8 Comments

 1. An 25 oktober, 2017 at 13:09 - Reply

  Wauw super van Liv! En leuk om jou in eens in het echt te ontmoeten.

 2. Stien Van Liedekerke 25 oktober, 2017 at 13:59 - Reply

  Lijkt een toffe poster! Hoe kan je hem verkrijgen?
  PS: ik vertrek binnenkort voor 3 maanden op fietsreis door Frankrijk, Portugal, Spanje en Marokko.

  • Annelyse 25 oktober, 2017 at 14:08

   Ik heb gewoon een mail gestuurd naar info@bewustverbruiken.be, en ze hebben hem oogestuurd. Kostte in totaal €2,5 ofzo.
   Tof uw reis … ik ben al jaloers (zeker op Marokko want daar zijn we nog niet geweest). T amusement.

 3. Josefien De Bock 25 oktober, 2017 at 14:33 - Reply

  Supertoffe poster inderdaad!
  De max dat Liv geen cadeautjes meer vraagt. Echt schoon van haar. En ik steun haar in haar vegetarisme. Topmeid uw dochter :)

 4. Heidi 25 oktober, 2017 at 19:05 - Reply

  Benieuwd naar die blogpost over no poo want ik dacht bij poo aan iets anders ?
  Heb het boek van Anne Drake en ben alle producten die op zijn nu aan het vervangen door zero waste eigen maaksels. Benieuwd hoe jij het haar wassen nu aanpakt :)

 5. babs 27 oktober, 2017 at 10:44 - Reply

  Bizar hoe parallel onze levens soms lijken :-)
  De poster is hier natuurlijk ook in huis, ik ben vorige week omver gereden met mijn fiets 10 m van mijn huis terwijl op onze fietsreis ik geen enkel ongeluk had
  Met minimaliseren heb jij meer karakter, ik blijf vechten tegen overbodige spullen en leegmaken.
  Zuurdesem lukt me steeds beter.Ik steek er bijna geen werk in, alleen wat tijd en dat is iets wat ik graag wil vasthouden… :-)

 6. Kaat 27 oktober, 2017 at 15:31 - Reply

  Ik heb dat poo item ook moeten opzoeken! Dacht ook iets anders !?

 7. liese 28 oktober, 2017 at 07:01 - Reply

  ik sta nog zoooo ver in minimaliseren als ik jullie volg…..

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.