Random Snippets

2017-10-24T22:38:00+00:00februari 15th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , , |10 Comments

 • Valencia heeft het allemaal: goede en goedkope metroverbindingen, een mooie oude binnenstad, het geslaagde moderne gedeelte, dat ‘de stad van wetenschap en kunst’ genoemd wordt, een prachtig groot park in een voormalige rivierbedding midden in het stad waar speeltuinen, looproutes, fietswegen, …. zijn, toffe horecazaken, zee en strand, veel waterpartijen in de stad en overal bruisend !!!! Deze stad komt zeer hoog in onze top te staan en is wat ons betreft een grote aanrader … ook met kinderen.
 • Dan zeggen ze dat er thuis niets gebeurd is … maar ze vergeten te zeggen dat wij Antwerpen blijkbaar niet meer binnen mogen met onze wagen door de lage emissie zone en binnenkort mag ik blijkbaar ook met onze auto niet meer tot aan mijn werk rijden. Ik weet niet of ik het ambetant moet vinden of toejuichen. Het zal in elk geval ons voornemen om minder de wagen te nemen en meer met de fiets te gaan werken in de hand werken.
 • Vertrouwensspelletje “Laat uw haar knippen door uw man” …voor beiden niet gemakkelijk maar uiteindelijk wel geslaagd.
 • Shoppen … alhoewel we dit jaar een minimalistische garderobe hebben waar zelfs de capsule wardrobes van 33 stuks per seizoen niet aan kunnen tippen mogen we gelukkig nog soms shoppen dankzij de kinderen die serieus uit hun kleren groeien. Voorts zijn we ook min of meer van de puur technische kledij afgestapt. Als je een jaar hetzelfde moet dragen is het belangrijk dat je iets draagt waar je je goed in voelt. Zo werd mijn sneldrogende afritsbroek een tijd geleden ook vervangen door een jeansbroek, en daar ben ik nog elke dag dankbaar voor.
 • Morgen terug op de fiets  … na een langere pauze in een huis met een keuken, verwarming, bed en badkamer doet dat altijd terug wat raar. Maar we weten wel dat het leven op de fiets en in de tent weer snel went. Wij zijn klaar voor nieuwe avonturen.

10 Comments

 1. Rohini 16 februari, 2017 at 00:00 - Reply

  I like reading your thoughts. And as always, very well put. It will be interesting to see how your neighbourhood changes in regard to the low emission rules. I like my jeans too.
  :-)

  • Annelyse 16 februari, 2017 at 00:02

   Since nowbody seems to matter the low emission zones I think there are not a lot of impacted people :-) except for us with only one car which is already 18 years old.

 2. sarah 16 februari, 2017 at 09:04 - Reply

  Oh, dat vertrouwensspelletje! Klinkt heeeeeel spannend :)
  En leuk dat je iets schrijft over de kleding, ik vroeg het me onlangs al lezend nog af, of dat fijn is, altijd die technische kleding. En kijk!

  • Annelyse 17 februari, 2017 at 21:06

   Wij dragen hoe langer hoe minder technische kleding. Ik ben nog altijd fan van merino (maar dat ziet er niet technisch uit). Maar afritsbroeken … wat dacht ik nu toch.

 3. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 16 februari, 2017 at 09:28 - Reply

  Hallo, aanvullend nieuws over de lage emissiezone: ook in Brussel zou men vanaf 1 januari 2018 niet meer binnen mogen met een oudere wagen. Zal er ook last van hebben. Hopelijk komt er beter openbaar vervoer.

  • Annelyse 16 februari, 2017 at 20:31

   Ja … gelezen … ik werk in Brussel maar ik was toch al van plan om altijd met de fiets te gaan. Ik deed dat voordien ook al de helft van de tijd met de fiets

 4. Elke 16 februari, 2017 at 10:33 - Reply

  Oh Valencia lijkt echt me precies echt wel een geweldige stad, moet dus ook op onze (lange) lijst :)
  Soms overvalt me het me echt dat jullie een paar 1000 km verderop zitten, want ik denk niet dat ik je al zo vaak heb gelezen en net het gevoel heb heel dichtbij te zijn. X

  • Annelyse 16 februari, 2017 at 20:30

   Dat is hé ? … maar ik weet wel minder van jou

 5. Lobke 16 februari, 2017 at 12:14 - Reply

  Had dat wel verwacht, van die jeans :-) :-). Na 3 weken fietsen in het noorden van Noorwegen was dat ook mijn eerste aankoop toen ik in Oslo toekwam, sindsdien neem ik altijd een ‘gewone’ broek mee… En ivm Italië: voorzichtig zijn; volgens Jelle een rotland om in de fietsen omdat automobilisten niet snappen wat je daar doet/leuk aan vindt. Groetjes!

  • Annelyse 16 februari, 2017 at 20:29

   Benieuwd voor Italië … hopelijk kunnen we Jelle zijn ervaring weerleggen

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.