Random Snippets #16

2017-10-24T22:38:30+00:00 februari 17th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: |11 Comments
 • 2016-02-17_10-27-00Straf … ik heb net een week verlof achter de rug en nog altijd ben ik moe, met het ene koortsblaasje na het andere. Op woensdag ben ik sowieso thuis en deze voormiddag spendeerde ik volledig in mijn bed. Als je je moe voelt, dan kan je maar beter slapen … sleep is underestimated !!!
  Elke nacht minstens 7u slapen is trouwens één van mijn voornemens, het lukt betrekkelijk, maar er zijn nog steeds teveel nachten dat ik het met minder doe.
 • 2016-02-17_10-47-37Een volgende voornemen maakte ik me toen ik overlaatst de dag bij een vriendin spendeerde. Zij heeft een stoomoven die ze zo goed als dagelijks gebruikt.
  Ik heb een stoomoven die ik zo goed als nooit gebruik … en de reden daarvoor is, dat ik hem eigenlijk niet goed genoeg ken. Daar komt dus vanaf nu verandering in !!!
  Ik startte vandaag al met wortelpuree, linzen en kip. De wortels, aardappel en linzen maakte ik in de stoomoven (met de vriendin via WhatsApp to the rescue met goede tips … zo kreeg ik de tip om de boter en melk eerst in de puree al op te warmen in een pot op het vuur, en daarna daarin de wortels en aardappels bij elkaar te stoempen … een wereld van verschil blijkbaar … nu ben ik geen fijnproever, maar dit experiment was alvast zeer geslaagd)
 • Het is vasten en ik ben al meer dan een week sober … ik laat namelijk de alcohol deze vasten.
  Tot nu toe is het nog niet echt moeilijk geweest, maar ik ben er zeker van dat de verleiding er soms wel zal zijn.
  Hoewel ik niet dagelijks iets alcoholisch dronk (in de week normaalgezien niet) is er wel een nieuwe traditie ontstaan … als ik in de zetel plof is het met een pot thee naast mij. Zo gezellig vind ik dat.

Experiment ... making yogurt on the radiator ... curious about the result #diy #yogurt #homemadeyogurt #yoghurt

 • Ik probeerde nog eens yoghurt te maken … en ik dacht dat het een lumineus idee was om mijn yoghurt op de chauffage te zetten … helaas mislukte de yoghurt … na 8u zat er nog steeds lauwe melk in mijn thermos. Misschien is het op de chauffage net iets te warm en moet ik het eens op de vensterbank plaatsen ipv op de radiator.
  Maar volgende keer probeer ik het eens in mijn stoomoven !!!
 • Ik wist het niet, maar cactussen kunnen dus imploderen … geen idee wat ermee gebeurd is, ik vermoed te weinig water, maar onze cactus is dus echt geïmplodeerd.
 • Vorig weekend kregen we 2 keer een ontbijtpakket, de eerste keer via de #boostyourpositivity van Danone. De volgende dag via een pakket dat we via de Scouts bestelden.
  Maar het leukste was nog de verrassing van onze kinderen. Liv dekte de tafel met schoon servies en tafelkleed en al … en verder hadden ze elk nog een kado en briefje voor ons gemaakt. En dat het eerste stuk van mijn schoon servies tijdens dat ontbijt sneuvelde kon de sfeer niet verpesten.

2016-02-17_10-54-18

 

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid

11 Comments

 1. Marjan 18 februari, 2016 at 05:15 - Reply

  Oh die Liv, hahaha wat ne schat!

  Onze cactus is ook dood door te weinig water. Ge moet echt wel geen groene vingers hebben om dat mee te maken!

  • Annelyse 25 februari, 2016 at 16:12

   leve de orchideën

 2. fieke 18 februari, 2016 at 08:47 - Reply

  Ha, hier ook een stoomoven die te weinig gebruikt wordt. In de lente gebruiken we ‘m vaak voor asperges, maar ik zou de handleiding er ook eens vaker bij moeten nemen…

  • Annelyse 21 februari, 2016 at 15:32

   ondertussen heb ik er al eieren in hardgekookt en ben ik momenteel yoghurt ermee aan ’t maken. Ook volgende week heb ik in de weekmenu recepten met stoomoven gezet (al is het maar om de rijst erin te bereiden)

  • Annelyse 25 februari, 2016 at 16:12

   asperges, dat moet ik er ook eens in maken binnenkort, merci voor de tip

 3. Elke 18 februari, 2016 at 09:45 - Reply

  Oh die brief van Liv is zalig!

  • Annelyse 25 februari, 2016 at 16:11

   briefjes zijn altijd leuk, jammer dat Vic dat nog niet doet, briefkes schrijven

 4. ilse 18 februari, 2016 at 20:20 - Reply

  Nu had ik toch wel een foto van die cactus verwacht ;-( !

  • Annelyse 25 februari, 2016 at 16:11

   oei sorry, inderdaad TTIWWP

 5. liese 19 februari, 2016 at 14:30 - Reply

  op het werk hadden we dat ook zo’n stoomoven van Miele (kostelijk stuk, dat wel), maar zot hoeveel je daarin lekker kon klaarmaken! Ik ging het nooit geloofd hebben :-D

  • Annelyse 25 februari, 2016 at 16:10

   tips zijn altijd welkom

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.