Random Snippets #15

2017-10-24T22:38:31+00:00februari 5th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , |12 Comments
 • Hoeveel pech kan een dame hebben? Ik in elk geval 2 keer!!! “Pech” toen ik vanmorgen naar ’t werk fietste en ineens (gelukkig op 300m van het werk) platte band kreeg. En nog een keer “pech” toen ook mijn andere band ineens lek was terwijl ik terug naar huis fietste.
  Gelukkig heb ik al het benodigde plakgerief (inclusief vochtige doekjes om nadien mijn handen proper te maken) mee, en ben ik ondertussen al vrij bedreven in banden vervangen en plakken.
  Al moet ik zeggen dat ik op het werk de mannen van mij moest afslagen, om toch maar de kans te hebben om mezelf zelf te mogen depanneren …. tijdens de regen in Vilvoorde city echter, was ik blij dat ik mezelf ondertussen de skills heb aangeleerd. 9 minuten heb ik blijkbaar nodig alvorens ik opnieuw kan vertrekken, niet slecht.
  Not my lucky day ... in the morning the first flat tire and in the evening the second one. I'm becoming an expert ... 9 minutes to do the trick ? #girlpower #ilovemybike #cycling #bike2work #bikelove #flattire
 • Hoewel ik van mezelf vind dat ik vrij georganiseerd ben, slaagde ik er toch in om bij een vriendin op bezoek te gaan terwijl ze mij een mail had gestuurd om dit bezoek te verplaatsen.
  Een beetje gênant moment toen ik daar met mijn 2 kinderen aan de deur stond, maar het was toch gezellig.
 • Net als vele bloggers kreeg ik ook 3 valentijnskaartjes in de bus, een teaser, een kleine hint en de onthulling. Ik met enkele dagen vertraging, want op één of andere reden doen we maar om de paar dagen onze brievenbus open. Gelukkig is er instagram om me eraan te doen denken dat ik eens in de bus moet kijken. Ik miste door mijn nonchalantie immers bijna de einddatum om me in te schrijven voor de verrassing … een ontbijtpakket van Danone.
  I have to open my letter box more often ... almost missed the deadline for my valentines gift. Thanks to @walkietalkiebe #danone and the other bloggers to remind me I had mail
 • Ben ik blij dat niet enkel wij, maar ook de kinderen graag fietsen. Daarnet toen we van de oma naar huis vertrokken was het ruzie om bij mij achterop te mogen zitten, liever dat dan gewoon met de auto mee. Nochtans … in mijn herinnering zit zo’n bagagedrager toch niet zeer comfortabel.
 • Hoe meer ik fiets, hoe meer boetes ik schijn te krijgen. Ik reed deze maand 50 km met de auto en slaagde erin om weer een boete te krijgen, en dat terwijl ik van mezelf vind dat ik toch een voorzichtige chauffeur ben.
 • De leukste traditie EVER is Maria Lichtmis … dan nodigen we altijd iemand uit en eten we pannenkoeken.
  Alhoewel “vette dinsdag” (alias vastenavond) ook héél tof is … dan is het bij mijn schoonmama altijd wafelenbak … ook een toppertje. Leve de leuke tradities.
  February 2th, always a day filled with pancakes and friends. #marialichtmis #pannenkoeken #quote #2februari #2 february
 • In mijn dorp is er onlangs een loslopende kangoeroe gesignaleerd, en als het nu uit één bron kwam zou ik het niet geloven, maar verschillende mensen hebben het beest (’t was zelfs zone grote) onafhankelijk van elkaar gezien. Hoe grappig is dat, als je moet remmen omdat er een kangoeroe oversteekt.

Snippets zijn korte stukjes, snippers.
De Random Snippets zijn een verzameling van nutteloze weetjes en gedachtekronkels die ik nog even levend wil houden voordat ze samen met de rest verzinken in de vergeetput der vergankelijkheid

12 Comments

 1. gerhildemaakt 6 februari, 2016 at 09:30 - Reply

  Chapeau voor die platte banden! Deze week fietste ik (elektrisch) mijn 5000ste kilometer en ik heb er gelukkig nog geen gehad met die fiets. Ik zit wel al aan de derde lading remblokjes …

 2. Josie 6 februari, 2016 at 12:35 - Reply

  Ne kangoeroe, serieus?
  Zo stoer dat je zelf je banden kan vervangen! Ik zou niet weten hoe te beginnen ;-)

  • Annelyse 6 februari, 2016 at 18:16

   Stoer, dat vind ik ook wel … maar vooral gemakkelijk, ik zou niet weten wie me anders zou komen halen

 3. Liese 6 februari, 2016 at 13:27 - Reply

  Een kangoeroe. De max

 4. misssexandthecity 6 februari, 2016 at 17:49 - Reply

  Ik kan geen band plakken :-), ik weet het,…en lichtmis zal altijd verbonden zijn met het overlijden van mama,..dus ik liet de pannenkoeken passeren,…..

  • Annelyse 6 februari, 2016 at 18:17

   Er is nog altijd vette dinsdag … en voor een band te leren plakken, kan je bij mij in de leer

 5. Wildcard 7 februari, 2016 at 15:45 - Reply

  Knap zeg, je moet het toch allemaal maar kunnen als ge daar staat.

  • Annelyse 7 februari, 2016 at 22:58

   oefening baart kunst … je kan niet altijd rekenen op een handige man om te komen helpen

 6. Resaarcle 7 februari, 2016 at 17:28 - Reply

  9 minuten? Respect! Ik zou op die 9 minuten 10 keer gevloekt hebben en 5 keer naar mijn vriend gebeld hebben, denk ik.

  • Annelyse 7 februari, 2016 at 22:58

   … dan kan je maar beter leren banden plakken … zeker als je evenveel lek rijdt als ik tegenwoordig.

 7. Le petit requin 13 februari, 2016 at 22:13 - Reply

  Geen idee wat mijn record bandenplakken is (maar met grote zekerheid méér dan jouw 9 minuten, dat is echt wel heel rap!), maar ’t is inderdaad een gemak om dat zelf te kunnen. Al is dat bij mij enkel van toepassing op mijn koersfiets en mountainbike; mijn gewone fiets heeft namelijk geen snelspanners en om nu continu zo’n zware sleutel mee te hebben om die bouten mee los te schroeven… dan ga ik wel te voet (maar mijn afstanden zijn over het algemeen ook heel beperkt).

  • Annelyse 13 februari, 2016 at 22:38

   tja … ik doe 12km en als ik halverwege zit moet ik 6km te voet … dat vind ik net iets te ver

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.