Op internaat

2017-10-24T22:37:40+00:00augustus 2nd, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |12 Comments

Afstand 56km – Hoogtemeters 344 – Bestemming Ulstrup (Denemarken) – Overnachting shelterplaats aan een internaat

Nat, nat vanmorgen … niet door de regen maar door de condens/dauw. Die condens blijft een mysterie .. zelfs als we het dauwpunt in het weerbericht opzoeken kunnen we het niet voorspellen wanneer onze tent nat of droog zal zijn. Wind is niet altijd een garantie voor een droge tent en water in de buurt wil niet zeggen dat de tent nat zal zijn. Enkel onder bomen slapen wil al eens helpen om de tent droog te houden, maar dennenbomen geven hars en als het waait slapen we ook liever niet onder een boom. We zijn dus maar gestopt met voorspellen en nemen het gelijk het komt. En elke morgen klinkt als eerste vraag “Is de tent nat?”


    


De rit was schoon maar niet spectaculair. Liv en ik hielden ons bezig met het nummerbordenspelletje. Een leuk woord vormen met de letters van de nummerplaten, en wie een woord heeft gevormd dat de ander doet lachen krijgt een punt, met Liv werkt zo’n subjectieve puntentelling probleemloos. Het helpt natuurlijk wel als er één van de partijen er minder op gebrand is te winnen. Maar in Denemarken is het spel niet zo leuk, ze werken hier maar met 2 letters en het zijn ook geen willekeurige combinaties. We waren dus snel uitverzonnen.


We gaan stoppen met het lachen om het feit dat de hoogste ‘berg’ in Denemarken slechts 170m is. Want we dachten dat Denemarken plat was, maar vandaag was het toch glooiend en op sommige momenten ging het fietsen moeizaam traag.


Eten deden we aan het water, waar de honden aan de snor moeten.

    

Eén van de spannende dingen aan Denemarken zijn de shelters. Je mag dus niet zomaar wildkamperen maar er zijn wel heel veel shelterplaatsen en kampeerterreinen waar je wel mag overnachten. Deze kan je vinden via een app … weliswaar het Deens en met nog wat vraagtekens voor ons. Je kan dus shelters reserveren (maar we hebben geen idee waar je dat kan doen en hoe je moet zien of de shelter al gereserveerd is voor iemand). Sommige shelters zijn betalend, maar dat staat in de app ook niet vermeld. En soms staat er ook een telefoonnummer bij, maar we weten niet of dat informatief is, of dat je je op voorhand moet aanmelden.
De eerste keer was het een grote shelter in het bos nabij Kopenhagen, en hadden we vuurkring met hout, tafels en een toilet. Blijkbaar was de shelter gereserveerd (zei iemand ons de dag nadien). We vermoeden door de kajakkers die ons nogal boos aankeken toen ze aankwamen en daarna hun tent installeerden. Vermits de shelter groot genoeg was voor zeker 20 personen en wij er maar met 4 in lagen voelen we ons niet schuldig.

Gisteren was het gewoon een kampeerterrein met een vuurkring (zonder hout, en ook geen sprokkelhout) en zelfs geen toilet … basic dus! Maar er was wel een meertje waar we konden in zwemmen, dat was dan weer een pluspunt. 

Vandaag vonden we iets vreemd … een shelterplaats horende bij een internaat, met een telefoonnummer bij vermeld. Toen er niemand opnam besloten we gewoon tot daar te rijden en te kijken of we er terecht konden.


De shelter bleek naast de school te staan, dus we vermoeden dat we er welkom zijn. Een luxeshelter met zowat alles wat je verlangt, enkel de toilet die er zou zijn, die hebben we niet gevonden … maar in onze zoektocht vonden we wel een stopcontact. En dat is ook veel waard in dagen dat de zon amper schijnt.


     

12 Comments

 1. Frans en Maria 2 augustus, 2017 at 22:30 - Reply

  Hey schatten,
  Al ruim een jaar lang bijna ieder dag mooie foto’s van jullie en een heel verslag.Heel leuk.
  Geniet er nog van.dikke kus allen.
  Nk Fr en mij?????‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️?‍♀️

  • Annelyse 2 augustus, 2017 at 22:33

   Nog eventjes hé. Ik had schrik dat we jullie feest zouden missen maar blijkbaar is dat pas volgend jaar ?

 2. Heidi 2 augustus, 2017 at 22:46 - Reply

  Staat er uitleg bij de app? Want anders wil ik wel een vertaalpoging doen.
  Weet niet of het in het Deens hetzelfde is als het Zweeds maar een ‘o’ wordt vaak meer ‘oe’ uitgesproken en dan krijg je dat de hond aan een snoer moet :-) Ik sla de bal hier misschien volledig fout maar vind het leuk om te zien hoe taal soms zo heerlijk in elkaar zit en hoeveel woorden er in NL, Deens of Zweeds vergelijkbaar zijn.
  Las in de krant dat Kopenhagen nog geen enkele dag boven 25 graden zat deze zomer. Ik hoop voor jullie dat de zomer daar dus nog moet komen.
  Geniet er nog van!

  • Annelyse 2 augustus, 2017 at 22:52

   Hey Heidi, ik gooi gewoon alles door google translate, maar het reserveren moet naar het schijnt via sites van de verschillende regio’s. En een persoon wou het me tonen maar dat gaat enkel via een desktop blijkbaar en niet via een smartphone. We zullen het wel al doende leren denk ik dan. Wij hopen het ook van het weer maar beterschap zit er niet meteen in. We zien wel, dit was de eerste (zo goed als) droge dan in een week, maar we vinden dat het nog wel meevalt. Liever in weer zoals dit dan in +40°C zoals in het zuiden.

  • Annelyse 2 augustus, 2017 at 22:52

   De hond aan het snoer …. dat klinkt dd beter ??

 3. Sara Ooms 2 augustus, 2017 at 23:21 - Reply

  Ik / wij volgen jullie ook al de hele tijd trouw. En komen voor onze vakantie binnenkort naar … Denemarken en dagje Legoland.
  Ik vind het dus super spannend wat jullie plannen nog zijn!

  • Annelyse 2 augustus, 2017 at 23:29

   Aarhus, westkust (van Klitmøller tot Ringkøbing) en als afsluiter 2 dagen Legoland (samen met mijn mama die ons komt ophalen). Het begint te korten

 4. Sofie 3 augustus, 2017 at 07:45 - Reply

  Leuke blog! Vooral die statistieken vind ik intrigerend ? Mijn fietsvakantiekriebels zijn waarschijnlijk in Denemarken ontstaan toen ik als 10-jarige met mijn ouders meeging op een light fietsvakantie (met bagagevervoer en op hotel). Nog een goeie reis gewenst en wie weet geven jullie de microbe ook wel door!

  • Annelyse 3 augustus, 2017 at 12:05

   Tenminste iemand die mijn statistieken apprecieert ?

 5. Kaat 3 augustus, 2017 at 10:49 - Reply

  Dat van die condens, dat is mij ook een waar mysterie ! Als je het antwoord vindt, hoor ik het graag ! Wat de bomen betreft, harsplekken zijn soms moeilijk te verwijderen. Toch zet ik in dat jullie het antwoord gaan vinden !

 6. de Kris 4 augustus, 2017 at 08:56 - Reply

  Die toilet vermeldingen…
  Nu begin ik mij af te vragen hoeveel keer jullie het al “in de boskes” hebben gedaan…

  • Annelyse 4 augustus, 2017 at 10:28

   Boskes, velden … we zijn allen bij de scouts geweest dus geen probleem voor ons

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.