Onze kinderen en de jaarwissel

2011-01-01T20:46:49+00:00januari 1st, 2011|Categories: Uncategorized|Tags: , , , |4 Comments

Onze kinderen op jaarwissel … die wilt ge niet bij u hebben. Den nacht van den 31e en den 1e hangen die het echt uit.

Verleden jaar hebben we op oudejaarsnacht voornamelijk de kinderen gesust en was ik op 1 januari rond 23u zo over mijn toeren dat enkel een telefoon naar ‘SOS mama’ soelaas bood. Koeka en vake snelden tot bij ons, ontfermden zich over de kinders en wij gingen gewoon in de koeka haar huis slapen.

Dit jaar deden we op oudjaar iets rustigers, kleiners en kindvriendelijkers. Toch vertikte Liv het weer om gewoon (zoals de andere kindjes) te gaan slapen.
En -vanavond- op 1 januari is het hier ook weer concert.
Vic en Liv -elks in hun eigen kamer- in volle hysterie … tegen elkaar op (Vic wint voorlopig op vlak volume, maar wie de prijs van de uithouding zal winnen, daar durf ik nog geen gok naar slagen)

Alhoewel wij daar tegenwoodig wat relaxer in zijn, is dat nooit leuk, zeker niet omdat we zelf ook moe zijn en echt uitzagen naar een avondje zetelhangen.

Ik denk dat ik volgend jaar de eindejaarsfeesten gewoon negeer en stiekem een glas fles champagne drink als ik de kinderen -net als gewoon- tegen halfacht in hun bed heb gestopt.

4 Comments

 1. mama saartje 2 januari, 2011 at 12:16 - Reply

  hier sliepen boven 4 kindjes (van bezoekers, niet allemaal van mij), behalve mijn oudste (nog geen 3). Die heeft het tot 5 voor 12 getrokken. En nadien heeft de zoon van 1 nog van 2u tot 4u gekrijst. Ik deel dus uw leed… (de zoon had wel een excuus: oorontsteking die op springen stond, EN de windpokken). Geeuw, en morgen werkendag :-(

 2. ruimtevisser 2 januari, 2011 at 19:18 - Reply

  Ik heb mijn kids pas dit jaar voor het eerst laten opblijven en ze zijn al 9,8 en 6. Slim denkt ge! Maar de jongste is 3 weken en zij (en ik) zijn ook opgebleven, maar daarna wilde ze nie meer slapen. Dus ben ik nog tot 3,30 uur zoet geweest, en ’s morgens was het om 6 uur alweer feest. Heerlijk nieuwjaar!!

  k

 3. Inge 3 januari, 2011 at 22:21 - Reply

  Ook hier groot concert van twintig voor elf tot twaalf. Gelukkig was Siebe dan gefascineerd door ’t vuurwerk van de buren en verstomde het gebrul. De mama is er dan maar mee in bed gekropen, uitgeput door de strijd terwijl de papa nog een stapke in de wereld ging zetten. En dan denk je: en dit was dan oudjaar?

 4. Annelyse 3 januari, 2011 at 23:16 - Reply

  @Saartje, en gij moet dan nog werken. Moeders zijn moedig
  @Ruimtevisser: ik zat nog aan de feestdis om 3u30 ;-) maar de kinders hebben ons wel laten uitslapen, dat mag ook gezegd. Ze slapen de nachten niet door, maar ’t zijn al een chance geen vroege vogels
  @Inge: oudjaar is overroepen zekerst. Ik denk dat wij ’t gewoon thuis hadden gevierd indien we geen super uitnodiging hadden gekregen.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.