bodding

Tot voor kort wist ik niet eens wat bodding was. Ik herinner me wel dat klasgenootjes het soms meekregen naar ’t school, maar ’t zag me er altijd maar iets degoutant uit.

Maar tegenwoordig is hier ook regelmatig bodding in huis. Niet de klassieke bodding met rozijntjes, maar de meer calorierijke variant met chocolade in en een lekker glazuurlaagje op. Heerlijk.

Oud brood (dat hebben we de laatste tijd veel, in onze vriezer droogt het brood namelijk precies even snel uit als in de kast), de laatste muzzel van de cornflakes (die laatste kruimels vind ik nu eens echt niet lekker, die komen mijn kommeke niet in), koeken, …. alle kliekjes gaan erin. Om goed te zijn zouden we enkel nog twee kippen nodig hebben om ons van eieren te voorzien.

Recept

Ingredienten Broodpudding

(dit zijn ingredienten voor ne serieus grote bodding, ik heb maar 200g brood gebruikt)
  • 350 g oud brood (koeken, restjes cornflakes, pistolets, peperkoek …)
  • 1/2l melk
  • 200g suiker
  • 5 eieren
  • 50g pure chocolade in stukjes gesneden
  • een weinig kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels honing

Ingredienten chocoladeglazuur

  • 75g pure chocolade
  • 50 g Poedersuiker
  • 5 cl Room
  • 1/2 eetlepel Boter (voor de glans)

Broodpudding

Voeg de suiker en de honing toe aan de lauwe melk. Giet dit mengsel over het oud brood, laat weken en plet daarna met een vork totdat je een dikke brei bekomt. Voeg de chocolade, vanillebloem, kaneel en de geklutste eieren erbij. Roer alles goed door elkaar.

Vet een vuurvaste vorm in en vul het met het mengsel, laat ongeveer 45 min bakken in een voorverwarmde oven van 200°C

Tip: rozijntjes zijn altijd lekker in bodding, ook walnoten zouden hier lekker in zijn

Glazuur

Smelt de chocolade met de boter en de room in de microgolfoven, meng goed en roer de poedersuiker eronder. Breng de glazuur aan op de bodding en laat uitharden in de frigo.