Margriet haar chocoladetaart

2017-10-24T22:39:31+00:00oktober 27th, 2011|Categories: Uncategorized|Tags: , , |8 Comments

image

Margriet haar taart

Op elk familiefeest bakt mijn oma taart. Kaastaart, mokka-taartjes, rijsttaart, …. maar hetgene waarvoor je echt snel moet zijn, is haar ‘befaamde’ chocoladetaart …. zaaaaalig !!!! (en simpel, net zoals ik het graag heb)

*en heb ik al gezegd dat mijn collega’s zoveel chance hebben met mij?*

Oma Margriet haar chocoladetaart

BISCUIT

  • 4 eieren (voor een grote taart 6 eieren, en dan de regel van 3 toepassen voor de rest van de ingrediënten)
  • 200 g suiker 
  • 200 g bloem gemengd met wat cacao (zowat een 10% voor de wiskundigen onder ons) 
SMEERSEL
  • 200 g room
  • 200 g zwarte chocolade 
  • zakje vanillesuiker
SMEERSEL
  1. Kook de room en doe hierbij een zakje vanillesuiker
  2. Breek de chocolade in stukjes
  3. Giet de kokende room op de chocolade en meng tot een gladde massa
  4. Laat zeker 2u afkoelen in de frigo
BISCUIT
  1. Klop de eieren met het suiker tot een luchtige wite massa (lang genoeg kloppen, zeker 10min)
  2. Voeg hierna de (gezeefde) bloem erbij
  3. Zet in de voorverwarmde oven op 175° (45min afhankelijk van je oven)
  4. Haal de biscuit uit de vorm en snijdt hem middendoor
  5. Haal je smeersel uit de frigo en klop deze op 
  6. Smeer het smeersel tussen de biscuit en daarna ook er bovenop en langs de zijkanten

 

8 Comments

  1. Kristof 28 oktober, 2011 at 09:40 - Reply

    Bij een biscuit altijd voorzichtig de gezeefde bloem door het opgeklopte eiwit mengen. Nooit mixen. Ook nooit je lepel of zo afkloppen op je beslagkom. Zo blijft je biscuit lekker luchtig.

  2. Annelyse 28 oktober, 2011 at 11:06 - Reply

    moet dat zeven nu echt? Ik doe dat meestal niet (nu wel)
    dat van die lepel afkloppen op de kom had ik nog nooit gehoord. Is dat echt zo fragiel?

  3. Kristof 28 oktober, 2011 at 14:44 - Reply

    Omdat je deeg zo luchtig is, ga je eventuele klonters in je deeg niet kunnen breken. Gezeefde bloem is daarom beter.
    Als je je lepel afklopt op de kom, sla je ook de lucht uit je deeg. Het is niet veel maar het maakt wel verschil.

  4. Annelyse 28 oktober, 2011 at 14:46 - Reply

    muggenzifter, we maken taart hé, geen medicamenten ;-)

  5. Kristof 28 oktober, 2011 at 16:07 - Reply

    Grootmoeder’s recepten moet je maken zoals grootmoeders het doen: met veel liefde en geduld. En dus ook volgens de regels van de kunst :-)

  6. marjan 29 oktober, 2011 at 01:57 - Reply

    De LEKKERSTE taart ooit!

    Was ze even lekker als je ze zelf maakte? Ik betwijfel het… ;-)

    • Annelyse 29 oktober, 2011 at 10:23

      Euhm, bijna ;)

  7. Silvie 2 november, 2011 at 16:54 - Reply

    Lijkt me heeeeerlijk!
    Gedeeld op onze woensdag, inspiratiedag:
    http://www.ideekids.be/blog/woensdag-inspiratiedag-herfstvakantie

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.