Nog geen anderhalf jaar later was het weer zover … een nieuwe set buisjes. Woensdag gingen we op controle en vrijdag mochten we opnieuw naar de dagkliniek voor een nieuwe set buisjes.

Ikzelf had nog een klein trauma aan Liv haar hysterische ontwaken van de vorige keer, maar Liv daarentegen had er geweldig veel zin in. Geef dat kind dokters, specialisten, ziekenhuizen en ’t is content.
En Vic natuurlijk jaloers, ah … wat dacht je anders. cfr. Vic: “In een ziekenhuis zijn 2 bedjes, ik wil niet naar ’t school, ik wil ook geopereerd worden”.

En effectief … het was ook een geweldige dag voor mademoiselleke Liv.

Allereerst kreeg ze een kadotje … want dat hoort erbij, bij een operatie. Dat werden de parels van Jip en Janneke die al langer Liv’s ogen uitstaken in de kadotjeskast.

Buisjes (set2)

De dag begon met wachten (2uur !!!) alvorens ze eraan begonnen. Liv maakte een ketting (en deelde héél mooi haar parels met haar kamergenootje … ’t is toch echt nen deler)

Buisjes (set2)

 

Dan eindelijk was het zover. Deze foto werd getrokken net voor de operatie … ons madammeke had er echt wel zin in.
Deze keer vroeg ik aan de verpleegsters om het kalmerende drankje voor de operatie niet te geven.
(vermits ze daar blijkbaar ook agressief van wakker worden bij het ontwaken uit de narcose … ik meende het, van dat klein trauma)
… Liv maakte de afvoer naar de operatiekamer dus zeer bewust mee.

Buisjes (set2)

 

Na de operatie lag ze nog vredig te slapen (vorige keer had ze haar katheder al uitgetrokken en was ze al zo hevig als een wild beest). Het ontwaken ging zeer geleidelijk en rustig , en ze besefte direct alles.

Buisjes (set2)

 

En als summum kwamen er ook nog cliniclowns ons bezoeken. De eerlijkheid gebiedt me wel om te zeggen dat eigenlijk enkel dat mama en oma van onze kamergenoot ermee konden lachen. Liv had honger en was niet meer echt genietbaar, ik ben niet zo’n clownliefhebber en het andere kindje was nog in een diepe slaap.

Na véél gezaag over eten, en een ‘neen, nog niet’ van de verpleegster, besloot ik eens de rebel uit te hangen en bood Liv een yoghurt aan, waarop onze klager mij aankeek alsof ik een misdaad beging DAT MAG WEL NIET HOOR MAMA.

Soit, na een puddingske (dat natuurlijk ook veel lekkerder is dan een yoghurtje) mochten we naar huis om wat te slapen en héél veel tv te kijken.
Echt …. een heerlijke dag. Liv kijkt al uit naar haar derde set buisjes.

 

* naar “Joey and Janice’s Day of Fun! (Friends)”