Last day Peak District 

2017-10-24T22:38:20+00:00juli 26th, 2016|Categories: Travel|Tags: , , |9 Comments

Afstand 48km – Hoogtemeters 541 – Bestemming Birdwell – Overnachting Camping Green Springs touring park

We zwaaiden met graagte de saaie camping gedag, maar het was puffen om er weg te geraken, de eerste 1,5km deden we al 100 hoogtemeters.


We volgen vanaf vandaag de Trans Pennine Trail (die helemaal leidt van de West maar de Oostkust). Het eerste deel waar we inpikten op de route liep dit samen met de Longdendale Trail. Ook hier had vroeger een spoorlijn gelopen dus het ging gezapig naar boven en was wonderschoon. Met langs de ene kant waterreservoir en langs de andere kant ruw bergachtig gebied. We hoopten de bergen door te geraken via de tunnels, maar die waren beide afgesloten … de bergen moesten we over.


Zwaar (we hebben weer veel moeten duwen) maar wondermooi tussen de groene bergtoppen (moorland) met zijn schaapjes, we zullen het Peak District missen (de verzichten althans, de stevige klimmen iets minder).


Maar de Trans Pennine Trail was niet enkel zwaar, en waren ook enkele zeer mooie en zeer gemakkelijk fietsbare stukken tussen. Enkel jammer van de fietshekjes waar we niet altijd tussen geraken  (gelukkig is er soms nog de paardensluis, waar we de fietsen kunnen over tillen)

Dat we uit het Peak District kwamen merkten we al meteen aan ons mobiel internet, ik had begot terug 4G en kon de 2 laatste verslagen online zetten.


De camping is één van de mooiere met velden, een grasplein licht golvend met gras bijna zo schoon als bij de Parre thuis (een vriend en tuinaanlegger), omgeven door bomen, hoge grassen en mooie bergflanken.

Het eerste werk bij aankomst is altijd het opzetten van de tent, was deze keer zeker nodig want de tent was echt druipnat en moest eerst drogen. Gelukkig gaat dat snel en was het vocht en de muffe geur helemaal weg na ons avondmaal.

We deden een nieuwe poging tot schoolwerk en dat lukte wonderwel. Eén op één lesgeven en volledige aandacht van de lesgever doet veel. Bjeurn legde met ruitjespapier de oppervlakten uit aan Liv en ik maakte met Vic een raster waar we al zijn ingebeelde hondenvriendjes en hun eigenschappen in oplijstten. Zo leer je ook schrijven, verdubbelen en verenkelen en eindklank -d of -t .


Tegenwoordig wordt er ook minder ruzie gemaakt … we beloven 2 snoepjes als dessert als er een dag geen ruzie gemaakt wordt … en dat heeft effect … zalig.

Tot slot wil ik jullie allemaal nog bedanken voor de lieve en leuke reacties. We antwoorden niet op alles, maar alles wordt hier wel voorgelezen en wordt heel hard op prijs gesteld.

9 Comments

 1. loes 26 juli, 2016 at 23:04 - Reply

  Balsem voor de ziel, die omgeving, keimooi precies! Wat moet dat wel niet live zijn! Opnieuw een hele mooie chillfoto! :o) Top dat jullie na die fysieke inspanning ook nog fut hebben voor het schoolse en het bloggen!

 2. Karin 26 juli, 2016 at 23:04 - Reply

  Mooie foto’s! Daar geniet ik ook elke keer van, samen met het verslag. Jij hebt gelukkig ook kinderen die graag op de foto gaan.

  • sara 26 juli, 2016 at 23:21

   Die selfie stick kunnen ze ook al!

 3. ingrid cortvriendt 27 juli, 2016 at 00:13 - Reply

  Tot nu toe nog niet gereageerd,.Elke dag geniet ik van het verslag met de mooie foto’s van mijn geliefde Engeland.Al veel jaren daar op vakantie geweest, (met de auto weliswaar) . Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen.

 4. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 27 juli, 2016 at 08:19 - Reply

  Proficiat. Wat een avontuur. Soms heb ik het gevoel dat ik er bij wil zijn, maar betwijfel of ik zo’n uithoudingsvermogen zou hebben. Wat een ervaring voor jullie, maar zeker voor jullie kinderen. Niet verschieten als ze later dezelfde drang zullen voelen. Bedankt voor het werk dat je elke avond doet om alles on line te zetten.

 5. Evelyne Mancel 27 juli, 2016 at 09:19 - Reply

  Mooie foto’s! Je kids blijken elkaar toch graag vast te nemen ;-)
  Veel succes bij je tocht!
  Groetjes Evelyne

 6. Cindy De Block 27 juli, 2016 at 09:37 - Reply

  He Annelies,wat een verhalen zeg,ik geniet ervan grts Cindy

 7. Le petit requin 27 juli, 2016 at 13:07 - Reply

  Wow, straffe beklimmingen precies! Chapeau voor jullie allemaal, ik kan het blijven herhalen :-) (en ook: zoveel goesting dat jullie geven om dat zelf ook eens te doen!).

 8. Els 27 juli, 2016 at 15:49 - Reply

  Ik heb net mijn eerste mini-fietsvakantie – twee dagen Zeeland en Belgische kust – erop zitten en kijk al uit naar de volgende, in tussentijd blijf ik jullie fietsblog volgen, super!

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.