Koudste nacht op komst?

2017-10-24T22:38:02+00:00 februari 9th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |12 Comments

Afstand 55km – Hoogtemeters 460 – Bestemming  Bocairent (Spanje) – Overnachting camping Villa Carmen

Toen we vanmorgen wakker werden stond er een man aan onze tent, een beetje boos. Niet omdat hij de eigenaar van de grond was maar omdat we onze tent ergens geplaatst hadden waar bij regenval heel veel water komt te stromen. En inderdaad bij regenweer moet je echt wel opletten waar je de tent zet, want waterafvoer kan hier een probleem zijn. Volgende keer misschien toch wat voorzichtiger (zelfs al wordt er geen regen voorspeld), want de man had wel gelijk … en ik vond het eigenlijk wel lief dat hij zich er zo druk in maakte.

De nacht was redelijk koud geweest … waarschijnlijk was het ’s nachts tegen het vriespunt (vermoeden we vermits mijn garmin ’s morgens 3°C aangaf en die van Bjeurn 0,5°C). 

Het bleef eigenlijk héél de dag koud … normaal waarschijnlijk vermits we terug noordelijker rijden en momenteel ook hoger zitten.

De route was vandaag wel mooier … we kwamen op een via verde en we stegen zeer geleidelijk tot 600m hoogte.

We zagen hoe de olijven geoogst werden, grappig eigenlijk. Ze leggen netten onder de boom, dan schudden ze met een elektrisch schutmachien aan de takken tot de olijven eruit vallen, en dan legen ze de netten met olijven in grote emmers.

Voorts kwamen we weer wat roadkills tegen.

De camping waar we belandden wordt door Nederlanders uitgebaat. We zijn de enige campinggasten en zijn wel content met de persoonlijke aanpak, de mooie tuin, het prachtige uitzicht, de campingkeuken en de overdekte eetplaats.
We bereiden ons nu (mentaal) voor op de -naar ik verwacht- koudste nacht tot nu toe. Verleden nacht heeft het hier oo de camping alvast gevroren. Ik beklaag me al een hele dag dat ik destijds toch geen donzen slaapzak met comforttemperatuur 0°C heb gekocht ipv een synthetische met comforttemperatuur 8°C (die ik combineer met een liner en een slaapzak met comforttemperatuur 15°C).

Alvast een goede nacht gewenst, wens ons maar hetzelfde.

12 Comments

 1. Caro 9 februari, 2017 at 22:45 - Reply

  Ik duim dat de temperatuur niet onder nul daalt, anders wordt het bibberen voor jullie. (En ik heb het hier al koud, in mijn verwarmde eetkamer.)

  • Annelyse 9 februari, 2017 at 22:51

   Mercikes … ik hoop dat de temperatuur onder nul daalt (lijkt me wel stoer) maar dat ik het niet kouder heb als gisteren.

 2. Frans en Maria 9 februari, 2017 at 22:47 - Reply

  Zeker voor jullie een goede nacht.Maak mekaar maar warm,dicht bijeen he?????❤️❤️❤️❤️

  • Annelyse 9 februari, 2017 at 22:50

   Tijd om ons een hondje te adopteren dat aan onze voeten kan liggen ?

 3. Petra 9 februari, 2017 at 22:55 - Reply

  Succes!!!

 4. Jacques 9 februari, 2017 at 23:18 - Reply

  “Zien waar je tent staat”! Ooit meegemaakt op de Jamboree in Sutton Coldfield: ons was een plek toegewezen op een golfterrein nabij een hole. Maar daar liep ook een wegeltje door dat bij regenval in een mooie stroom veranderde. En bijgevolg evacuatie in de tentkapel, en er lag er wel eentje boven op het altaar!
  De revanche (het niet gevonden woord in Blokken vanavond!) kon je wel verwachten van de Belgen: het green rond de hole was afgezet met een schapenheg (stokken aaneen gezet met ijzerdraad) en dat werd onze pisplaats bij uitstek. Resultaat op het einde van de jamboree: een green met rond dat hole duidelijk afgelijnd door een rosse streep.

  • Annelyse 9 februari, 2017 at 23:45

   Tsss

 5. Karin 9 februari, 2017 at 23:31 - Reply

  En heb je geen extra fleeceke bij? Ik ben alvast blij met mijn echt donsdeken thuis. ?

  • Annelyse 9 februari, 2017 at 23:44

   We hebben een fleece onder ons … maar ja, je kan niet blijven meesleuren.

 6. sarah 9 februari, 2017 at 23:45 - Reply

  Met Nijntje op de camping!
  Een zachte nacht, dichtbij elkaar.

 7. mama 10 februari, 2017 at 08:17 - Reply

  Hier is het ook terug kouder. Wij zijn de nacht goed doorgekomen onder ons donsdeken (binnen uiteraard ). En jullie?

  • Annelyse 10 februari, 2017 at 08:26

   Koud gehad, het heeft dus gevroren …. onze tent is van binnen en buiten aangevroren. MAAR de kinderen hadden wel geen koud.

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.