‘k voel me zo gelukkig in de eerste sneeuw

2017-10-24T22:39:11+00:00 januari 16th, 2013|Categories: Uncategorized|Tags: |5 Comments

Je hebt 2 soorten mensen, degene die een hekel hebben aan sneeuw, en degene die sneeuw geweldig vinden.

Ik hoor gelukkig bij de tweede soort.
Vanaf het moment dat het begint te sneeuwen voel ik sneeuwkriebels, dan heb ik zin om mijn moonboots aan te trekken en te gaan sleeën.
’s nachts slaap ik dan met het gordijn open om elke keer dat ik wakker word (meermaals in een nacht) te kunnen kijken of het nog aan het sneeuwen is.

Ik hoor velen zeggen “sneeuw is tof, zolang je er niet door moet”. Inderdaad, in ons Belgenland kan je best wel lang onderweg zijn bij sneeuwval … en de reistijd laat zich ook zeer moeilijk voorspellen.
Soms rijdt het tegen alle verwachtingen in vlot, en andere keren is het bij 1 cm sneeuwval totale chaos.
Maar toch … zelfs die chaos heeft wat. Héél het land, vast, ergens onderweg, hopeloos te laat komend, en een intens gevoel van onderlinge solidariteit.
(of beter nog … je beslist om een dagje extra verlof te nemen, want daar ga je ‘echt’ NIET door)

Vandaag is er een dagje verlof (geen sneeuwverlof, maar -‘t-is-maar-een-halve-dag-school-verlof). 
Die dag begon zo …. 
de eerste sneeuw

(gelukkig waren de bewoners van de huizen op weg naar ’t school zo sympathiek om hun stoep niet te vegen)

En in de namiddag volgt er waarschijnlijk nog een uitgebreide sleetocht en maken we een sneeuwman

Sneeuw zalig toch !!!

 

(Maar weet je wat ik wel haat …. de dooi die erop volgt … de vuile, natte overblijfselen als herinnering aan een periode die zo mooi was)

 

5 Comments

 1. la merlette blanche 16 januari, 2013 at 18:58 - Reply

  Ik hou er ook wel van. Mijn reistijd is iets langer, maar dat valt wel mee, met de trein en de fiets. Wat ik wel vrees is dat de sneeuw alweer weg zal zijn tegen dat ik thuis ben om er écht van te kunnen genieten…

 2. Lichtindeduisternis 16 januari, 2013 at 22:21 - Reply

  Ik behoor ook tot de tweede soort! Helemaal!

 3. leezzz 17 januari, 2013 at 17:20 - Reply

  Ik hou in principe van sneeuw, maar niet van het feit dat ik er met de fiets door moet. Mep onderuit eergisteren, na twee straten al. Gelukkig zaten de kinderen in de fietskar en niet in een fietsstoeltje, of het was nog veel erger geweest. Ook nu nog zijn diezelfde straten totaal ontoegankelijk met de fiets. Te voet gaat nog wel als je voorzichtig bent, met de auto is het schuiven maar oké, maar met de fiets is het totaal onverantwoord. Bleh.

 4. JJ 17 januari, 2013 at 23:25 - Reply

  Ach ja, “als je er niet door moet” vind ik eigenlijk wel een dwaze commentaar… Ik denk dat ze in veel landen lachen om onze massale strooitoestanden. Denk echt dat we op dat vlak niet te klagen hebben.
  En voor die paar keer dat het sneeuwt moet je gewoon genieten hè, en je erbij neerleggen dat het leven even trager gaat. Ik ben de kinderen ook gaan halen met de slee gisteren, ze vonden het super.
  En alles is gewoon mooier onder een laagje wit.
  Valt het op dat ik ook van sneeuw hou, zelfs als ik erdoor moet? (met de fiets) ;-)

 5. jacques 18 januari, 2013 at 12:04 - Reply

  heb je al mee gedaan aan de campagne van De Standaard “win een nieuwe slee”?

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.