De weekmenu marcheert goed tegenwoordig. Zeker nu ik van mezelf nog maar 1 keer per week naar de winkel mag gaan.

Ik stel de menu samen met gerechten die ik pluk uit mijn lijst met klassiekers (die ondertussen 86 gerechten bevat waar ik me vrij comfortabel bij voel) en op tijd en stond probeer ik eens iets nieuws.

Als het een voltreffer is, dan mag dit nieuwe gerecht bij op de lijst der klassiekers.

Dit is zo eentje. Ik vond het heerlijk, evenals de kinderen (tot mijn grote verbazing) en ook Bjeurn complimenteerde het nadrukkelijk.
Hoe kan het natuurlijk ook anders met kokosmelk en koriander … 2 van mijn favoriete ingrediënten.

IMG_20150325_233633

 

 

 

Creools lamspotje

  • 600 g lamsvlees (in blokjes of aan het been)
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 blikje ananas (op siroop, of 1 kleine verse ananas in blokjes)
  • 2 el maïsolie
  • 300 ml gevogeltebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • rijst
  • 2 el verse koriander (fijngehakt)
  • peper
  • zout

 

  1. Wentel de stukjes lamsvlees in het kerriepoeder.
  2. Pel en snipper de uien en de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Laat de ananas uitlekken en snij hem in stukjes
  3. Kook de zoete aardappelen ongeveer 10 minuten in gezouten water.
  4. Braad de blokjes lamsvlees rondom aan in de maïsolie. Schep het vlees op een bord.
  5. Bak de zoete aardappelen, de uien en de knoflook in dezelfde vetstof. Giet er de bouillon bij. Doe dan het vlees weer in de pan. Schep goed om.
  6. Laat afgedekt 40 minuten stoven.
  7. Maak de rijst klaar
  8. Roer er de kokosmelk en de ananas door. Laat nog 5 minuten sudderen. Werk af met verse koriander.
  9. Serveer met gekookte rijst.