Waarom ik geen hoge hakken meer draag!

2017-10-24T22:38:29+00:00maart 3rd, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: |17 Comments

hoge hakken

Sinds mijn 21 draag ik hoge hakken en ik was er meteen serieus aan verknocht, ik zag ze graag en droeg ze zo goed als altijd.

Ik was het meisje dat de hele nacht fuifde op haar hoge hakken en daarna nog 2km naar huis wandelde op dezelfde hakken.
Ik was de hoogzwangere dame waartegen ze zeiden “Draag jij nu nog altijd hakken?”

Ik droeg hoge hakken tot ongeveer een tweetal jaar terug … toen liep ik “op mijn hakken” door Planckendael en ik zag daar een mama met botten zonder hakken en ik zou ze zo van haar voeten hebben kunnen trekken.
Hoge hakken zijn immers NIET comfortabel en wie anders beweert, die liegt !!!

En ja … hoge hakken zijn elegant en ze laten je er slanker uitzien, maar ze hebben ook veel nadelen.
Zoals gezegd, zijn ze oncomfortabel, ze zorgen voor verkorte kuitspieren (niet goed voor een loopster), ze zijn niet goed voor je rug en ook niet voor je tenen, ze vragen veel onderhoud (om de haverklap nieuwe zooltjes onder de hakken laten steken) en trouwens veel plaatsen zijn niet hakvriendelijk (gras, roosters, kasseien)

Ik ben dus overgeschakeld op sneakers, platte schoenen en schoenen met lagere hakken. Zo kocht ik nog botjes met hakken van 4 cm en pumps met hakken van 6 cm en daar loop ik wel héél comfortabel op. En tot mijn verbazing bestaan ze wel, mooie elegante schoenen zonder hak … mits wat harder zoeken.

Maar het is niet omdat ik geen hoge hakken meer koop, dat ik er geen meer heb. In mijn schoenenkast staan nog wat exemplaren met hakken van 8 tot 10 cm, en héél soms draag ik ze nog … want ik vind ze nog wel ferm … maar dan alleen op dagen dat ik niet zoveel moet staan en stappen. En als ik dan thuis kom ben ik altijd blij dat ik mijn pantoffels mag aandoen.

Dat was nu echt een goede beslissing “stoppen met hoge hakken !!!”

17 Comments

 1. gerhildemaakt 3 maart, 2016 at 08:30 - Reply

  Ik hou dat niet vol, hoor, lopen op hoge hakken. Chapeau als je dat wel kan, maar ik zie niet in waarom ik mezelf zo zou folteren. Dat ik een grote ben en grote voeten heb zal ook wel helpen. :-)
  Ik denk inderdaad dat dat een goede beslissing was van jou!

 2. wiekvlek 3 maart, 2016 at 09:31 - Reply

  Ooooooh, ik dacht daar dus over… Met een zere knie (ongevalletje op de trap) heb ik wekenlang op platte schoenen gelopen. En nu kan de knie de hakken weer aan, maar neemt de rugpijn weer toe. Ik wil er nog niet aan, maar misschien komt het wel door de hakken. Zucht.
  Bemoedigend om te lezen dat jij de overstap al hebt gemaakt en er positief over bent.

 3. Sylvie 3 maart, 2016 at 10:13 - Reply

  Ik ook enkel nog als ik weet dat ik niet veel moet stappen. Enkel feestjes zijn nog twijfelgevallen… hakken zijn leuker maar als je zo een tijdje moet rechtstaan … Ik neem in ieder geval altijd een extra paar mee in de auto :)

 4. Le petit requin 3 maart, 2016 at 10:16 - Reply

  Amai, ik vind dat wel straf dat jij op echt hoge hakken kon dansen en zo ver stappen. Ik draag wel graag hoge hakken, maar dat lukt mij gewoon niet. Momenteel zit ik ook meer in een “plattere schoenen”-fase (gaat bij mij wat op en af): de echt hoge hakken (de lagere gebruik ik wel, omdat die inderdaad wel comfortabeler zitten) komen dus enkel uit hun doos voor een feestje ofzo. En toch ben ik nu keihard aan het twijfelen om een nieuw paar te kopen: ik weet dat ik ze niet heel vaak ga dragen, maar ze zijn zoooo mooi ;)

 5. lentebloem 3 maart, 2016 at 10:41 - Reply

  Ik draag nooit meer hakken, ook door rugtroubles. Je moet idd soms echt wel wat zoeken om mooie schoenen zonder hakken te vinden, maar dat is dan maar zo. Een gezond en pijnvrij lijf is me meer waard dan de perceptie elegant en slank. :-)

 6. Mamafien 3 maart, 2016 at 11:15 - Reply

  Nooit veel hakken gedragen eigenlijk. Ik ben zelf al geen kleine meid en met hoge hakken steek ik overal bovenuit. Anderzijds zijn ook rugklachten een reden. Ik heb wel 1 of 2 paar pumps en laarzen met hakken tussen de 8 en 10 cm, maar enkel voor met kerst ofzo (een feest waar ik niet veel moet rondlopen ;))

 7. Misssexandthecity 3 maart, 2016 at 12:20 - Reply

  Hier ook een hakkenfan die het aan het vervangen is door platte schoenen,….en inderdaad het is niet comfortabel enkel elegant hakken,…….

 8. liese 3 maart, 2016 at 19:32 - Reply

  ik zou moeten kunnen pumps verdragen ik droeg ze elke dag, zo mooi vind ik dat. Maar als ik twee uur pumps draag dan mag ik een week met pleisters alle blaren gaan verzorgen. Ik draag ook “botten” met hakken, maar echt laag. Tijdens de zomer is het dus altijd een beetje zoeken om iets “elegants” te vinden als ik naar een feest moet ofzo. Of het is pleisters plakken voor een week.

 9. Heidi 5 maart, 2016 at 12:28 - Reply

  Helemaal mee eens! Heb ondertussen zelfs al 2 paar sneakers en een paar ballerina’s. Tot tijdje terug was het bijna ondenkbaar dat ik zoiets zou aandoen :-)
  Draag nochtans graag hakken maar comfort van platte schoen weegt tegenwoordig vaker door :)

  • Annelyse 7 maart, 2016 at 21:55

   Inderdaad … en de mensen die zeggen dat dat went, die maken zichzelf iets wijs

 10. Katrien 5 maart, 2016 at 16:17 - Reply

  Hakken en steunzolen, dat gaat ook niet samen! Dus is heb het nooit geleerd en mis het niet. Ik ben dan ook nog eens groot (steek er zo al bovenuit).

  • Astrid 7 maart, 2016 at 00:41

   Katrien,

   Behoor zelf ook tot het steunzolen gilde al vanaf mijn prille jeugd. Blokhakjes (4/5 cm.) van Gabor/Durea/Thinks of Footnotes om even wat schoenmerken te noemen zijn beslist wel geschikt om losse steunzolen in te dragen. Voor die hoge naaldhakken moet je echt wel redelijke tot goede voeten hebben en al helemaal géén steunzolen (verleden). Heb jij al lang steunzolen? Ik had ze in mijn kindertijd altijd van de orthopeed en de orthopedisch-instrumentenmaker. Laat niet onverlet dat de steunzolen zo door de jaren moderner zijn geworden en dat veel meer leuk schoeisel ook steunzoolproof is (met los en uitneembaar voetbed dus).

  • Annelyse 7 maart, 2016 at 22:07

   Gabor dat draag ik ook … zit inderdaad zeer comfortabel

  • Annelyse 7 maart, 2016 at 21:56

   ik ben 1m69 dus om groter te lijken moet ik het ook al niet doen

 11. Kim 7 maart, 2016 at 16:37 - Reply

  Ik heb me voorgenomen om alleen nog comfortabele hakken te dragen. Zo heb ik ontdekt dat Tommy Hilfiger pumps heeft die echt ubercomfortabel zitten, met een stevige maar toch elegante hak. Gevolg: ik heb die in zwart, wit en camel in mijn kast staan. Maar de laatste jaren ben ik toch ook overgeschakeld op platter schoeisel. Rennen achter een opstandige peuter verloopt daarin toch wat makkelijker :)
  Gelukkig vind je tegenwoordig sneakers in alle kleuren en glitters zodat het niet altijd de saaie Converse hoeven te zijn. En mijn platte, enkelhoge, gevoerde boots zijn de beste investering in jààren!

  • Annelyse 7 maart, 2016 at 22:44

   misschien moet ik toch ook eens naar een comfortmerk gaan. Ik heb pumps van Gabor (6cm hak) en die zitten ook héél goed. Ik zie de Noë pumps zo graag, maar dat is echt te hoog voor mij

 12. goofball 16 maart, 2016 at 17:04 - Reply

  Groot gelijk. Ik koop voor elk seizoen een paar met een lage hak voor als ik wat vrouwelijker eleganter moet kleden, maar ik draag doordaans bijna altijd mijn platte schoenen

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.