Waarom choco ook wel eens hazelnootpasta wordt genoemd, dat was me wel duidelijk na het maken van dit recept (goed voor 1 confituurpot vol).

 

Recept choco alias hazelnootpasta

  • 125 g hazelnoten
  • 25 g cacao
  • 75 g poedersuiker
  • snuifje zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 6 eetlepels olie
  1. Maal de hazelnoten tot een héél erg fijn poeder in de blender, maal lang genoeg
  2. Voeg de cacoa, suiker, zout en vanillesuiker toe en blend verder tot de massa egaal is (indien nodig de bodem handmatig losschrapen als de massa uit zichzelf niet verdeelt, en daarna verder blenden)
  3. Voeg er de olie bij en blijf blenden tot de massa lopend en egaal is.

PS. Dit recept, kwam uit het bakboek “Home Baked” van Yvette Van Boven, waar ik trouwens ook al de havermoutcake met vijgen uit maakte

 

Voor wie graag choco maakt, maar toch niet zo gek is van die hazelnoten (of voor wie geen blender heeft), heb ik nog een ander recept in de aanbieding. Misschien wel het grootste succesrecept van ons mama vroeger, zij maakte destijds choco volgens dit recept … heerlijk, misschien wel nog ongezonder maar wel oh zo heerlijk.