GSM zakje

2017-10-24T22:40:10+00:00september 28th, 2009|Categories: Uncategorized|Tags: , , |13 Comments

hoesjes

Mijnen baas zal content zijn, ik heb eindelijk een gsm-zakje. En wat voor één ;-) … een zelfgemaakt in een afgrijselijk stofke (dat vindt Bjeurn alvast en dat zal mijn baas dan ook wel vinden, aangezien hij ook van het mannelijk geslacht is).

Ik heb deze tutorial bij Eleleo gevonden en goedgekeurd. Ikzelf echter moet wat meer moeite te doen om mijn stofjes deftig (recht) te knippen (vooral dat van het brillenzakje is nogal scheef).
Het leuke aan deze zakjes is dat ze vrij stijf zijn. bij ’t brillezakje heb ik met stijve stoffen van IKEA gewerkt en het GSMzakje heb ik een tussenlaag met stijve stof tussengezet (zoals in de tutorial ook aangegeven).

Wat wel opmerkelijk is, is dat de stiksels op niets trekken. Hoe ik ook probeerde, ik kreeg de spanning niet goed (ik heb het machien zelfs van een likje olie voorzien een tijdje geleden) … ofwel waren de stikstels bovenaan niet goed, ofwel trok ’t vanonder op niks. Als je ze bestudeert, zie je ook dat ze niet proper zijn, steken overgeslagen, niet allemaal even groot …. in elk geval ’t trekt er niet op.
Ligt het aan het machien (ne plastieken Toyota)? Kan het liggen aan het garen? Ik weet het niet … de ervaren rotten mogen me alvast hun goede tips geven … of hun vermoedens uiten op wat er misloopt.

Zichtbare stiksels zijn dus voorlopig niet meer aan mij besteed (en daarmee schuif ik het project “kleedje” weer wat verder de kast in)

Maar den tutorial … nen aanrader dus.

13 Comments

 1. Miss Puntkomma 28 september, 2009 at 10:53 - Reply

  Schoon, jom! Ja, dat recht stikken hé, niet simpel. Op de naailes leren we daar wel zowat truukjes voor. Volgend jaar zal je dat ook wel leren ;-)
  En ja: misschien ligt het wel gewoon aan de plastic Toyota, hahaha. Ik ben gisteren aan een nieuw rokje begonnen. Keigoed bezig, tot ik de tailleband met de slechte kant aan de goede kant van het rokje zette :-S. Vanavond losmaken, zeker? Tss…

 2. MiekK's 28 september, 2009 at 12:58 - Reply

  Leuke zakjes zijn het geworden! Die staan ook nog op mijn lijstje om te maken.. En over de stiksels: misschien heb je een verkeerde naald, of is de naald bot?

 3. Saskia 28 september, 2009 at 13:09 - Reply

  Give away? :-)

 4. vixilady 28 september, 2009 at 13:29 - Reply

  Ik vind de stofjes geweldig!! En dat van dat recht knippen, dat ken ik, ik ben daar ook niet goed in! Oefening baart kunst zeker?!
  Leuke zakjes!! Aangezien ik zelf nog maar 1 maand aan het naaien ben, geen tips hier, enkel dat als ik door meerdere dikke lagen moet, ik een jeans naald gebruik.

 5. eloleo 28 september, 2009 at 20:11 - Reply

  Heb je al eens een nieuwe naald geprobeerd? Een naald die bot is of scheef, slaat steken over. Niettemin, het zijn toch mooie zakjes hoor!

 6. Annelyse 28 september, 2009 at 22:11 - Reply

  Ik zal de tips in rekening brengen en mijn naald eens vervangen en zoniet … krijg ik een nieuwe naaimachine van sinterklaas :-D

 7. Tine 28 september, 2009 at 23:11 - Reply

  Heel mooi, ik denk dat ik met de overschot van men zetelstof (ook stugge stof van ikea) eens dat zakje ga maken voor men bril. En aangezien ik niet kan naaien zullen de stiksels ook hier helemaal niet recht zijn.

 8. N. 29 september, 2009 at 09:33 - Reply

  Paar mogelijkheden… ofwel is de naald bot of te licht voor het werk, ofwel heb je een haakje op het plaatje waarlangs je naald de spoel induikt, ofwel heeft je machine teveel stof verzamelt en heeft een onderhoudsbeurt nodig, ofwel staat je spanning niet juist, ofwel (en da’s de lastigste) is je machine niet zwaar genoeg om die dikte van stof en vulling te verwerken (een hint kan zijn dat als je dikke lagen naait, de machine nogal luid ‘klopt’). Indien de bovenste stof de neiging heeft om te verschuiven op de onderste lagen terwijl je werkt, kan je dit oplossen door een “walking foot” aan te koppelen. Dit zorgt voor een extra boventransport van de stof waardoor die gelijkmatiger onder de naald gevoerd wordt. Sommige machines (Pfaff bv) hebben dit in een deel van de modellen standaard ingebouwd.

  Hopelijk geeft dit je wat ideetjes…

 9. prutsen 29 september, 2009 at 13:22 - Reply

  Zo kleinere delen recht knippen vond ik ook altijd moeilijk. Maar nu heb ik mij een rotary cutter aangeschaft en nu gaat het heel gemakkelijk. En kaarsrecht ;-). Als je regelmatig zo kleinere stukken stof moet snijden, kan ik dit wel aanraden.
  Wat de stiksels betreft, dacht ik ook direct aan het vervangen van de naald. Zoals hierboven al aangehaald.
  Mooie zakjes trouwens!

 10. calamity jane 29 september, 2009 at 19:56 - Reply

  ’t is de spanning jong, … vanonder en vanboven wat bijregelen, die plastieken toyotas zijn de beste!

 11. Annelyse 29 september, 2009 at 20:22 - Reply

  Dat is het probleem een beetje, ik krijg de spanning niet meer goed :-s
  ik ga eens proberen de naald te vervangen, maar de spanning krijg ik niet afgesteld

 12. rietje 29 september, 2009 at 22:52 - Reply

  ga eens met een postkaart tussen je spanningsschijf of met een draadje met knoopjes erin (eerst spanning op zetten he) en spoelhuis eens helemaal uit elkaar halen en grondig schoon maken. (dus niet gewoon spoeltje eruit, maar hele spoelhuis)

 13. rietje 1 oktober, 2009 at 11:58 - Reply

  euh ik bedoel in vorig berichtje: spanning af zetten: op 0 dus… anders kan je er niet door met je postkaart hihi

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.