Als ik naar mijn oude recepten krijg valt het me op dat de avonden er enkele jaren geleden héél anders uitzagen.
Een echt stressmoment … koken moest efficiënt en op een minimum van tijd. Smaak was van ondergeschikt belang.

De tijden zijn gelukkig veranderd, vandaag kookte ik en terwijl hielp ik Liv met het invullen van haar vriendjesalbum … en Vic hield zichzelf in stilte bezig met een boekje.
Ik maakte het afwasmachien leeg, vulde het terug, deed nog wat afwas, de kinderen dekten de tafel en we begonnen te eten.
Er was er zelfs eentje dat zei “hmmm, dit zal wel lekker zijn!”
Zo is het natuurlijk niet elke dag, maar inderdaad, wat ze me vroeger troostend zeiden blijkt waarheid ….  “Het wordt echt wel minder zwaar”

UntitledGevulde kipfilet met philadelphia

  • 4 kipfilets
  • 120 g philadelphia (honingsmaak)
  • 1 dl honing
  • 800 g gekookte aardappels
  • 800g wortels
  • peper & zout 
  • muskaatnoot
  • boter
  • ei 
  • melk
  1. schil de aardappels en wortels, kook ze samen in dezelfde pot, giet af en pureer (doe peper, zout, muskaatnoot, boter, ei en wat melk bij)
  2. Snijd de kipfilet in de lengte en bestrijk de binnenzijde met philadelphia. Steek er een tandenstoker door, smeer de honing erop en breng op smaak met wat peper en zout
  3. Bak 20 min in de voorverwarmde oven op 180°C. Giet na 10min nog wat honing – philadelphiamengsel over de kipfilets voor een extra bruin korstje