Op de facebookpagina van mijn favoriete diëtiste vond ik het recept voor deze yoghurtsnack, belachelijk eenvoudig en eens wat anders.

Ik heb even moeten zoeken naar de perfecte werkwijze maar die heb ik nu gevonden.

En ik ben er zeker van dat dit een klassieker wordt ten huize Annelyse, wij zijn immers sowieso al grote yoghurteters en weet je wat ook het leuke is … dit is een snack waar je je niet aan overeet.
Vandaag ben ik al de hele dag aan het genieten van een maaksel uit één potje Griekse yoghurt (met het schrijven van deze blogpost is het laatste stuk nu ook op).

Dat komt helemaal goed met mijn marathondieet !!!

 

Frozen yoghurt repen

  • Griekse yoghurt
  • Diepvries frambozen die ik al wat heb laten ontdooien in de frigo (natuurlijk kan je ook andere dingen verwerken aardbeien, bessen, kiwi, banaan, ananas, citroensap, geraspte kokos, chocoladebrokken, amandelschaafsel …. de mogelijkheden zijn legio )
  • Zoetstof (optioneel … maar ik voeg dit er wel bij)
  1. Meng de Griekse yoghurt, de frambozen en de zoetstof
  2. Strijk het mengsel dun uit in een ondiepe plastieken doos (een schotel met bakpapier is ook een mogelijkheid)
  3. Vries voor enkele uren in
  4. Haal uit de vorm (gaat gemakkelijk bij de plastieken doos) en breek in stukken
  5. Onmiddellijk op te eten