Hartige Eiermuffins

Koolhydraatarm eten … klinkt gemakkelijker als het is. Wat neem je bijvoorbeeld mee voor de lunch tijdens het werk? Geen boterhammen, zeker geen belegd broodje, geen wrap, ….

Maar deze hartige eiermuffins (hierop gebaseerd) zijn wel een optie, en ze zijn nog beter als je er een slatje met noten of kaas bij eet … heerlijk … jammer dat ook de kinderen ze lusten. Zeker Liv moet ik in het oog houden.

Beware of Liv

Hartige Eiermuffins (6 à 7)

  • 6 eieren
  • zout en peper
  • 1 el olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 tl fijngemalen komijn
  • 1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • handjevol verse spinazie
  • 2 tl tomatenpuree
  • 100 g gerookte zalm, in stukjes gesneden
  1. verwarm de oven op 180°C en vet een muffin bakvorm in (of gebruik bakpapier … beter eigenlijk)
  2. klop de eieren los en meng de tomatenpuree, zout en peper, zalm hier doorheen. 
    Smelt olie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg hierna de knoflook en komijn toe en bak 5-10min op een laag pitje. Voeg dan de paprika en spinazie toe en bak even kort mee.
  3. Haal de pan van het vuur en doe alles bij in het eiermengsel en roer goed door elkaar. Giet vervolgens in de muffin bakvorm en bak 15-25 minuten in de voorverwarmde oven (tot de satéprikker er schoon uitkomt)

Voedingswaarden per muffin (1/6)
153 kcal
9,4 g eiwitten
8,2 g vetten
4,0 g koolhydraten