Duivenstad

2017-11-27T21:57:50+00:00oktober 22nd, 2016|Categories: Travel|Tags: , , |7 Comments

Afstand 25km – Hoogtemeters 274 – Bestemming Pontevedra – Overnachting Albergue municipale Pontevedra 

Om 11u waren we al in Pontevedra … we doen het kalm aan … eindelijk is het voor het eerst sinds we vertrokken zijn dat we het echt op het gemak doen. Misschien ook eens niet slecht (maar niet direct volgens de aard van de beestjes).

Onderweg kwamen we een echte fan tegen, eerst claxoneerde de man ons toe bij het voorbij steken, daarna stopte hij aan de kant om ons toe te juichen en een derde keer stond hij met fototoestel in de aanslag op een volgend punt op de route, waar we stopten om een praatje te slaan met de sympathieke man. De kinderen beginnen te wennen aan hun sterrenstatus, en we grappen er dikwijls over dat als we een euro zouden krijgen van elke foto die van onze fietsen ggetrokken wordt, dat onze reis dan terugbetaald  zou zijn.

We aten in de Burger King … ik was er nog nooit geweest dus dat moest van de bucketlist … en ik had misschien vooral geen zin in inkopen doen en koken.


In Pontevedra is ook nog een plein waar je duiven kan voederen. Niet echt aan mij besteed, sinds ik ooit een documentaire over de beestjes heb gezien ben ik serieus gedegouteerd van deze dieren … onze kinderen vonden ze echter wel de max. 
En zo was er weer voor ieder wat wils.

7 Comments

 1. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 22 oktober, 2016 at 08:05 - Reply

  Koningen van de weg stralen weer. Goed dat jullie het even kalm aan doen, zo kunnen de batterijen terug opladen. Zo te zien is de temperatuur niet al te schitterend. Geniet van de luwte.

  • Annelyse 22 oktober, 2016 at 08:11

   Het weer valt eigenlijk nog mee … maar 20°C voelt toch anders aan als in de zomer … doordat de dagen korten duurt het veel langer eer die 20°C bereikt is (pas na de middag). Maar we mogen kwa weer niet klagen … maar zomer is het natuurlijk niet meer

 2. rita 22 oktober, 2016 at 19:24 - Reply

  Tof die kronen.
  De mensen op de foto’s lopen al wel warmer gekleed. maakt precies niet veel verschil uit met hier.

  • Annelyse 22 oktober, 2016 at 20:21

   Het is wel aangenaam maar het duurt lang eer het opgewarmd is, en heet is het natuurlijk niet meer.

 3. Lichtindeduisternis 23 oktober, 2016 at 22:59 - Reply

  Eigenlijk, waarom zou je dat niet doen, al lachend een kleine bijdrage voor de reis suggereren als mensen een foto van jullie maken? Wie weet hoeveel mensen dat effectief doen en alle kleine beetjes helpen :-)! Ik zou dat met plezier doen, mocht ik op die manier een gezin tegenkomen en er een foto van willen maken.

 4. Le petit requin 24 oktober, 2016 at 13:41 - Reply

  Haha, ik had vroeger ook nooit problemen met duiven, maar sinds ik een paar keer te midden van duivenstront opmetingen heb moeten doen voor restauraties, heb ik het er ook mee gehad. Ratten van de lucht, dat zijn het :-)

  Door je opmerking over het terugverdienen van jullie reis, vroeg ik mij ineens af hoeveel zo’n reis eigenlijk kost. Enerzijds zal dat wel niet min zijn met de verschillende overnachtingen, eten dat jullie vermoedelijk niet altijd goedkoop kunnen vinden, anderzijds besparen jullie natuurlijk ook wel op een hoop kosten (auto, verwarming, huur/lening…). Maar geen idee of dat elkaar uitmiddelt.

  • Annelyse 24 oktober, 2016 at 14:04

   Op de statistiekenpagina vind je de kosten. Momenteel zitten we met ons vieren aan gemiddeld een €72 per dag dat we hier uitgeven. Op de statistiekenpagina zie je ook de kostenverdeling. Eten en overnachtingen zijn de grootste kosten

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.