De Via Appia leidt ons naar de Sikhs 

2017-10-24T22:37:58+00:00 maart 8th, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |7 Comments

Afstand 69 – Hoogtemeters 504 – Bestemming Campoverde (Italië) – Overnachting Op logement bij Sikhs die we leerden kennen.

    

  


     

   


Misschien is de Via Appia Antica wel de mooiste weg waar we ooit op reden. Deze oude (van 300 van Ch) heerweg is prachtig … groen en vol met restanten van oude bouwsels. Niet altijd even  gemakkelijk te befietsen, maar wel prachtig en rustig  … we moesten de weg enkel delen met koeien, geiten en schapen. Aanrader!!!

Maar ook tof is, dat we vannacht bij Sikhs slapen. Het leek eerst niet gemakkelijk om een plek te zoeken, op de eerste plek waar we aanbelden zeiden ze ons na lang twijfelen en telefoneren om verderop te vragen of we onze tent ergens kwijt konden. Verderop vroegen we dan aan een meisje op straat of we onze tent in de olijfgaard mochten zetten, en dat was geen probleem voor haar. 2 minuten later echter stond de hele familie, die Sikhs bleken, bij ons en werden we binnen uitgenodigd voor een koffie en wortelsap. We mochten blijven slapen bij de pater Familia, die enkele kilometers verderop woonde. Kinderen mee in de auto en wij achter de auto die ons 5 km met de 4 pinkers aan begeleidde.

   

Tussen de kinderen klikte het direct, Vic en Liv waren dolenthousiast om te blijven logeren  (en Vic vroeg al om 2 nachten te mogen blijven)

   


Allemaal speciaal wel, het eerste dat Ravinder zei is dat Sikhs geen alcohol en sigaretten mogen, maar blijkbaar steekt het toch niet super nauw want het eerste dat we samen dronken in zijn huis waren pintjes.

   

Ongelooflijk lief en gastvrij is iedereen hier. We zijn hier goed verwend met een traditioneel maal (en we eten met plezier met de handen) en een bed. Liv slaapt bij haar nieuwe vriendin Sehajpreet, en Vic bij zijn vriend Harman en bij de grootouders Davinder en Ravinder. Wij slapen in een kamer alleen en de papa vn Sehajpreet en Harman in de zetel … echt een open huis hier.

  

En duidelijk een andere cultuur … maar kinderen houden evenveel van de iPad als de onze en de volwassenen trekken even graag foto’s om dan door te sturen met WhatsApp al wij.
Een zeer verrassende dag … eentje om te koesteren.

7 Comments

 1. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 8 maart, 2017 at 08:30 - Reply

  Sikhs beschouwen wij onterecht meestal als ruwe mensen. Heb ook al ervaring gehad met hun vriendelijkheid en hun openheid. Zij staan open voor gasten zolang we hun leefgewoontes eerbiedigen. In India delen ze trouwens eten uit aan de behoeftigen. Hun religie is speciaal en centraal staat onder andere het “heilig boek”. Welke rijke ervaringen doen jullie toch op !

 2. Elke 8 maart, 2017 at 08:46 - Reply

  Wauw, mooie route en wat een fijne ontmoeting. Vele hartjes voor zulke dagen, die maken jullie trip toch nog mooier!

 3. Anne 8 maart, 2017 at 09:57 - Reply

  Woaw daar wordt ik helemaal warm van! Zo’n gastvrije mensen, ongelooflijk toch!
  Geniet maar met volle teugen!

 4. Katleen 8 maart, 2017 at 10:53 - Reply

  Bjorn, dadelijk geadopteerd omwille van jouw baard natuurlijk!!!

 5. Nicole 8 maart, 2017 at 10:55 - Reply

  Ja inderdaad prachtig landschap en dan ’s avonds zo een gastvrijheid..meer moet dat niet zijn!

 6. sarah 8 maart, 2017 at 23:59 - Reply

  een dag met een gouden randje, dat is duidelijk!
  Fietsen om een eeuwenoude weg en dan heerlijk gastvrij ontvangen worden…mooi is dat!

 7. Rohini 9 maart, 2017 at 23:06 - Reply

  Such a lovely warm family. Makes up for the sleepless nights in the tent with barking dogs everywhere.

Leave A Comment