De retraite

2017-10-31T23:05:40+00:00december 29th, 2016|Categories: Travel|Tags: , |5 Comments

Iedereen geniet van de rustweek die we hebben ingebouwd … behalve Bjeurn die onrustig wordt en uit verveling alleen een uurtje gaat fietsen op zijn tandem.

We houden ons bezig met

Wandelen … soms zelfs 2 keer per dag in de hoop om herten te spotten. De wandelingen worden ook dag na dag avontuurlijker. Het is echt straf, we vinden hertensporen genoeg … van pootafdrukken tot hun uitwerpselen, we horen regelmatig jagers en we vinden hun kogelhulzen (die ze niet opruimen). Maar we zien niets, geen zwijn, geen hert, geen ree, geen konijn, geen vos, geen eekhoorn … enkel vogels. Zoeken we op de verkeerde plek, is het bos leeggejaagd … we weten het niet … we zouden de dieren een teken moeten kunnen geven dat we in vrede komen.

Gezelschapsspellekes … dan komt die UNO ook nog eens van pas. En blijkbaar kan Vic ineens tegen zijn verlies, de kaarten zijn nog niet door het huis gevlogen en hij is al veel verslagen.

Lezen … ik heb de campingbib al geplunderd, onnozel want ik heb een ereader vol met boeken die waarschijnlijk veel beter zijn dan de doktersromannetjes die ik hier vond.

Springkasteel en speeltuin … hadden ze maar op elke camping een springkasteel, wat een gerief.

Vrienden maken … er zit amper volk op de camping maar als er Nederlandstalige mensen zijn hebben onze kinderen ze direct gevonden, eergisteren was het een Neserlandse dame en gisteren is er een Nederlands meisje van Liv haar leeftijd aangekomen. Ik verwachtte wel wat problemen omdat Sevora, het vriendinneke, liever met Liv alleen wou spelen. Maar ik hoorde Liv daarop zeggen dat Vic ook mee moet spelen met hen … en dat maakt me super trots op onze dochter. Hoewel de 2 meisjes nu BFF zijn, voelt Vic zich toch niet al te uitgesloten.
Vegetarier worden … Liv heeft gisteren beslist dat ze vegetariër wil worden, nadat ze gelezen had dat dat beter was voor het milieu. Ik heb haar gevraagd om niet te extreem te beginnen en eerst wat te minderen met vlees, want zoals Mme Zsazsa zegt “De eis tot consequentie is de doodsteek van elk goed initiatief”. Maar ze meent het precies … er stonden gisteren gehaktballekes op de menu en Liv skipte zelfs deze. Benieuwd wat dat verder gaat geven.

YouTube-filmkes kijken over “Tiny Houses” en het “ombouwen van camionettes naar campervans”. Ik ben helemaal in de ban van de Tiny houses, alhoewel ik in deze fase in mijn leven niet in eentje zou willen wonen … misschien wel later als ik jonger, vrijgezel en pas afgestudeerd ben.

De campervan interesseert me dan weer meer … en blijkbaar kan je zelfs een kangoo ombouwen (als je niet teveel luxe wil), de mogelijkheden zijn legio.

Schoolwerk en nieuwjaarsbrieven … elke voormiddag is voor schoolwerk en de nieuwjaarsbrief is dit jaar eigen inspiratie.

Harmonica spelen … een talent is er echter aan mij niet verloren gegaan vrees ik.

5 Comments

 1. Kaat 29 december, 2016 at 23:37 - Reply

  Ik heb héél lang met de gedachte gespeeld (en bijna aangekocht !) om de Kangoo te converteren. (Dat is evenwel tijdelijk, want je kan dat er allemaal in een mum van tijd weer in- en uitladen). Dus ik snap het wel. Er bestaat echt goed gerief, maar al bij al toch wel prijzig. Toen kwam de gedachte van de campervan en ook daar hele lijstjes met de voor- en nadelen. Ik ben zelfs naar de winkel geweest om er eigenlijk zo goed als zeker een te kopen. Ja, en toen ben ik gevallen voor de t@b (jou bekend). Voor mij was/is die ideaal, maar zoals ik al schreef in een Sinterklaaspost, die campervan, dat blijft kriebelen. Ik heb geen spijt dat ik voor de t@b gegaan ben ipv de kampervan, zelfs los van het financiële zou ik NU nog altijd voor de t@b kiezen. Voorlopig zijn de voordelen van de t@b nog altijd serieus groter dan die van de campervan. Maar ‘als ik oud ben’ wordt het misschien toch wel dat !

  • Annelyse 30 december, 2016 at 00:03

   De reden dat campervans vooral door iets oudere mensen in bezit zijn ligt volgens mij aan de prijs. Ik moet zeggen dat een echte campervan zoals de vw california mij niet veel meer zegt sinds ik de nieuwprijs ken. Dan bouw ik liever een kangoo om, een caravan zou ik minder interessant vinden omdat ik vooral korte trips zou willen doen en wildkamperen

  • Annelyse 30 december, 2016 at 00:03

   Maar ik heb trouwens ook nog geen kangoo … :-)

 2. rita 30 december, 2016 at 22:26 - Reply

  Annelies, wanneer gaat gij in de toekomst jonger zijn?
  En Liv vegetariër! Dat klinkt mij als een déja-vu.

 3. Andrée en Didier Rombaut-Mangin 31 december, 2016 at 11:15 - Reply

  Wensen jullie alvast een fijne oudejaarsavond daar in het verre Spanje. Voor 2017 veilige fietsroutes en kom behouden terug naar Elewijt. Gelukkig nieuwjaar aan jullie alle vier.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.