De perfecte havermoutpannenkoeken

2017-10-24T22:38:29+00:00 maart 5th, 2016|Categories: Uncategorized|Tags: , , |7 Comments

mmm havermoutpannenkoeken

Ik heb even gezocht naar het perfecte recept voor havermoutpannenkoeken, maar ondertussen staat het op punt en heb ik een recept met niet al te exotische ingrediënten die gemakkelijk bakken.
Met dank aan jullie tips en het recept van de hapjesprinses, ik startte immers van haar recept maar paste de ingrediënten wat aan naar wat er standaard in mijn keukenkast staat en ik maakte het ook wat eenvoudiger … eieren scheiden en apart eiwit stijfkloppen, dat is immers mijn ding niet … bij mij ging alles samen de blender in.

Een heerlijk ontbijt … net iets minder saai als doordeweekse havermoutpap en in mijn geval ideaal omdat ik straks nog 29km moet lopen.

ingredienten havermoutpannenkoeken

Havermoutpannenkoeken

  • 250 g havermout
  • 400 a 500 g melk
  • 2 eieren
  • 1el honing
  • 1/2 tl natriumbicarbonaat of 2 tl bakpoeder
  • snuifje zout
  1. Doe de havermout in de blender en maal tot fijn poeder
  2. Voeg de eieren, honing, natriumbicarbonaat/bakpoeder en het zout toe aan de blender
  3. Voeg geleidelijk aan de melk toe en blend tot het een homogene massa is
  4. Maak je pan warm en doe er boter in.
    Ik giet rechtstreeks van de blenderkan in de pan, en ik vul niet mijn hele pan … ik maak kleine pannenkoekjes … dat bakt gemakkelijker.
    Er passen 2 tot 4 pannenkoekjes in mijn koekenpan, met dit deeg lukt dat, het is immers minder lopend en dikker dan gewoon pannenkoekendeeg

7 Comments

  1. Naomi 5 maart, 2016 at 07:49 - Reply

    Hej!
    Hoeveel pannenkoeken maak je met dit recept?
    Zijn ze ook koud nog lekker?
    Groetjes!

    • Annelyse 5 maart, 2016 at 07:58

      Wij aten er met ons gezin van 4 van en we kwamen net toe. Toen ik aan eten toekwam waren ze koud maar wel nog lekker. .. Ja dus ;-)

  2. loes 5 maart, 2016 at 08:24 - Reply

    Mmmm, ziet er heerlijk uit! Dankjewel voor de inspiratie voor vanmiddag! Na een voormiddag turnen gaat dat smullen worden! :o)

  3. gerhildemaakt 5 maart, 2016 at 12:47 - Reply

    Ik vind alles samen de blender in een heel goed idee, hoe minder gedoe, hoe liever hier. Dank voor het recept!

    • Annelyse 7 maart, 2016 at 21:55

      hier ook “keep it simple”

  4. liese 6 maart, 2016 at 20:58 - Reply

    een blender had ik ooit….nu heb ik enkel nog de schenkkan….bummer!

    • Annelyse 7 maart, 2016 at 21:56

      ik veronderstel dat dat even goed gaan met de klopper (of met de hand)

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.