De moraal zit weer snor

2017-10-24T22:37:59+00:00 maart 1st, 2017|Categories: Uncategorized|Tags: , |9 Comments

Afstand 41km – Hoogtemeters 213 – Bestemming Ladispoli (Italië) – Overnachting kamperen in een olijfgaard met toestemming van de eigenaar

Waarschijnlijk lag het ook aan de goede nachtrust, maar vooral lag het aan Alessia dat de sfeer er vandaag veel meer in zat.
Alessia was het meisje dat ons ontbijt verzorgde in de B&B, wat een lieve en toffe jongedame. Ze zorgde voor een heerlijk ontbijt (vol zoets), waardoor mijn hoofdpijn verdween en ze was zo sympathiek. Knap dat een meisje van 21 zo’n goede gastvrouw kan zijn. 

Onze schrik dat het niet zou klikken met Italië en de Italianen verdween, en de moraal was terug hoog.

Alessia vertelde ons ook waar we een SIMkaart konden kopen en nu zijn we terug mobiel met 20 Gb aan internet deze maand.

Ook onderweg viel het goed mee … de Italianen roepen enthousiast “Ciao” naar ons, of ze zwaaien en toeteren (waardoor ik wel altijd verschiet, maar mijn hart warmt toch altijd op van het gevoel welkom te zijn).

We hebben ook al een conversatie in het Italiaans gehad met 3 nieuwsgierige dames. Op het Italiaans moeten we nog wat oefenen maar gelukkig lijkt het wel wat op Spaans.

  

Onze tent placeerden we op een olijfgaard, mits toestemming van de eigenaar. De meeste campings zijn nog niet open dus ik denk dat we creatief zullen moeten zijn voor een plekje voor onze tent.

  

Het weer vandaag was heerlijk (18°C en zon naar mijn schatting) en hoewel er de komende dagen veel regen voorspeld wordt zal het de volgende weken naar alle waarschijnlijkheid steeds beter worden zekerst. Schoon vooruitzichten dus.

9 Comments

 1. Barbara 1 maart, 2017 at 20:07 - Reply

  Heerlijke foto in de ofijfgaard! Geniet van Italië – het wordt ongetwijfeld super! En wij kijken al uit naar de verhalen!!

  • Annelyse 1 maart, 2017 at 20:11

   Mercikes

 2. erika 1 maart, 2017 at 20:13 - Reply

  Italië en zon, zalig!!!

 3. Peter 1 maart, 2017 at 20:36 - Reply

  Hi brave bikers, welcome to Italy!!

  We really enjoyed to watch all your great pictures and your detailed statistic. It really makes us dream about doing the something similar.
  If you like, we could offer you a overnight stay here in Rome.
  Have a lot of fun and good weather on your trip.

  Peter

 4. Peter 1 maart, 2017 at 20:38 - Reply

  Hi brave bikers, welcome to Italy!!

  We really enjoyed to watch all your great pictures and your detailed statistic. It really makes us dream about doing the something similar. Unfortunately we did only understand some words.
  If you like, we could offer you a overnight stay here in Rome next to the Vatican. You would be very welcome.
  Have a lot of fun and good weather on your trip.

  Peter

 5. Saskia 2 maart, 2017 at 16:33 - Reply

  Dag Annelies
  Wij nemen iedere zomer de ferry van Genua of Livorno naar Sardinië (en terug). Met de auto en een slaaphut erbij is het niet zo goedkoop. Ik voel me altijd vuil en plakkerig als ik van de boot kom. In een van je vorige berichten las ik dat jullie eventueel ook naar Sardinië zouden trekken. Ik heb daar zelf een paar keer gefietst en ik doe het nooit meer: veel te gevaarlijk. Er zijn daar geen fietspaden, als fietser rijd je aan de rand van tweevaksbanen waar auto’s 70 of 90km per uur rijden.
  Veel plezier!! Groetjes van Saskia

  • Annelyse 2 maart, 2017 at 17:26

   Dat is natuurlijk de reden dat wij geen slaaphut nemen, goedkoop houden. Vuil en plakkerig dat kennen we … zo voelen we ons trouwens ook na wildkamperen ;-)
   In verband met Sardinië, we nemen het in gedachten, maar het is ons aangeraden door een fietser en wij hebben al gemerkt dat mensen die niet aan fietsreizen doen, de wegen sneller gevaarlijk vinden dan de fietsreizigers zelf. Die tweebaanvaksbanen die vind je jammer genoeg in Spanje en Italië ook.

 6. rita 2 maart, 2017 at 19:18 - Reply

  Dat ziet er daar goed weer uit.!

  • Annelyse 2 maart, 2017 at 21:42

   Hmmm, volgende dagen regen en we wachten nog steeds op de kaap van 20°C

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.