De impressies van een blogameetup

2017-10-24T22:38:48+00:00maart 29th, 2015|Categories: Uncategorized|Tags: |33 Comments

De buit van het netwerken :-) #blogameetup #visitekaartjes

En ineens kwam mijn zaterdag vrij en kon ik ook naar de blogameetup in Idealabs in Antwerpen gaan. Niet te veel nadenken, gewoon inschrijven en gaan.

 • Hoewel ik deze keer niet van plan was om te carpoolen eindigde ik in mijn auto met Kelly, Vie en Sheena. Dat hebben ze dan ook eens meegemaakt, meerijden in de modderige auto van een voetbalmoeder.
  Carpoolen heeft ook wel zijn voordelen, je kent al wat volk voordat je daar binnenkomt, je kan weer trots zijn op je ecologische voetafdruk en je spaart veel geld uit (want mijn passagiers waren zo lief om de pokkedure parkeerplaats te betalen).
 • Hoewel ik niet echt zenuwachtig ben voor zo’n evenementen was ik al behoorlijk zenuwachtig bij het vertrek. Gaan joggen, de vloer van de speelkamer afschuren en inoliën, mijn zoon bij de voetbal afhalen, een geschikte outfit zoeken … de planning was misschien een beetje ambitieus.
  Maar het zou wel gelukt geweest zijn als ik onderweg niet op een omleiding stootte.
 • Ik merkte daar aangekomen dat ik bij de blogsters hoorde die al het langst bloggen. Ik merk trouwens ook een duidelijke blogevolutie tov 5 jaar terug.
  Het wordt professioneler, er zijn verschillende blogsters die een boek schreven, de foto’s worden mooier (niet de mijne), wat tetteren heet netwerken en er komen allemaal sprekers praten over dingen waar ik ondanks mijn 7 jaar blogervaring bitter weinig van af weet (PR-buro’s en online marketing bedrijven).
  Ik ben daar niet in thuis, maar ik vond wel dat Jo Thuys van Sound of C het inspirerend kon brengen.
  En blogland is groot geworden, ik laat me telkens weer wijsmaken dat bloggen dood is, maar dat lijkt toch niet te kloppen … de tijd dat blogland eigenlijk blogdorp was waar iedereen elkaar kende is niet meer.
 • Nadat ik de blogbrunch meedeed vond ik dat ik deze keer visitekaartjes moest hebben … en ik heb ze gretig uitgedeeld ook (al was het maar om mijn oogst aan mijn man te laten zien, zodat hij kon zien dat ik niet de enige freak was met visitekaartjes).
  Ik kan trouwens die visitekaartjes héél hard aanraden, ik wou dat er meer anderen ze ook hadden. Het is immers toch wel héél gemakkelijk om visitekaartjes te krijgen van de mensen waarmee je in gesprek bent geweest. Veel handiger dan te moeten vragen naar de blognaam (die soms ook nog eens gespeld moet worden en  die je waarschijnlijk toch weer vergeten bent tegen het eind van de dag)
 • Ik kon mezelf trouwens altijd voorstellen als ‘de loopster‘. Ik denk dat ik de enige loopblogster was tussen een bende DIYblogsters, foodblogsters en persoonlijke blogsters (wat ik natuurlijk ook wel ben).
  De reacties gingen van “Ah … wanneer is je marathon nu?”, “Ah, jullie hebben de 10 miles gelopen met de kinderen in de fietskar” tot “Oei, lopen dat interesseert met niet, die blog zal ik zeker niet volgen” (wat ik wel snap, want mij interesseert het wel, maar zelfs ik vind de meeste loopblogs saai)
 • De gesprekken waren plezant, mijn perceptie dat bloggers leuke mensen zijn is weer bevestigd.
  Zo was ik helemaal in de ban van Jennifer van “Empty the Frigde“. De blognaam klinkt al geweldig, het concept is super, de recepten zouden vrij snel zijn en Jennifer zelf is een super grave madam. Ik ben fan.
  Zo beloofde ik Lies om nog eens te schrijven over Petunia en Gladiolus. Ik denk dat buiten zij, de Sanseveria en mezelf er echter niet veel fans zijn van mijn mascotte. Iemand vertelde me zelfs dat ze gestopt was om me te volgen omdat ze niet meer op de kop van Petunia kon zien op mijn blogbanner.
  Eén van de grappigste vragen (miss Fabuleus … ook zo’n schatje) was “Waarover ga je schrijven als de marathon gedaan is?” Tja, ik vraag mezelf dat ook soms af … waarschijnlijk over het zwarte gat, want ik vrees dat dat eraan zit te komen. Langs de andere kant weet ik mijn blog al 7 jaar te vullen, dus dit overleven we dan ook weer.
 • Tenslotte kregen we nog een zak vol met goodies (snoep, oreo, koffiepads, verzorgingsproducten, een vreemd ding en nog veel meerniet optimaal voor het minimaliseren.
  Ik ga nog eens zwaar moeten nadenken wat ik er allemaal mee ga doen, of wie ik er blij mee ga maken.
 • Alvast bedankt voor de organisatie Soetmin, Lobke, Heidi en Saartje

33 Comments

 1. Wildcard 29 maart, 2015 at 22:14 - Reply

  * Ik moet je volledig gelijk geven met je 3de puntje, ik denk soms ook dat bloggen dood is omdat je zo weinig interessante blogs kan vinden. Velen willen imponeren met de grafische kwaliteit van de blog en tonnen gedichten en andere teksten die eigenlijk niets over de blogger zijn of haar leven zeggen. Alles moet zo positief mogelijk zijn en zo is het leven niet, nou in elk geval het mijne toch niet…

  * Dat van die visitekaartjes is inderdaad héél handig en terug heb je hier gelijk in. Mag ik vragen waar jij de jouwe laat maken?

  * Je 4de puntje over “Loopster”, ik deel je mening, maar het is altijd fijn om eens een lijk een venster te kunnen binnenkijken in het leven van een ander ;-)

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:40

   ik heb de mijne laten maken bij Moo.com

 2. CreativEls 29 maart, 2015 at 22:14 - Reply

  Leuk verslag. Jammer dat we niet aan de praat geraakten want ik had visitekaartjes bij en ik ben een Creatieve blogster die loopt ! :-) Weliswaar geen marathons (of nog geen) marathons, zo je wil. Maar mijn doel is ooit de 20km van Bxl te lopen, dat zeg ik al van jongs-af-aan. Mijn deadline is mijn 45e verjaardag.
  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:38

   veel succes met de 20km (ooit) … is een toffe wedstrijd
   jammer dat we elkaar niet ontmoet hebben

 3. Heidi 29 maart, 2015 at 22:26 - Reply

  Tip voor dat minimaliseren: pakketjes maken en uitdelen :-) Ik heb een tasje staan met alle kinderspulletjes voor mijn zusje, de kaarsjes en de douchegel is voor mijn mama,… en zo ga ik nog een paar andere mensen gelukkig maken ook :-)

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:35

   da’s een gedacht

 4. JoChapeau 29 maart, 2015 at 22:46 - Reply

  Hahaha, ik vond jouw visitekaartje zo indrukwekkend professioneel en er waren er gewoonweg nog !!! Maar kijk, ik wil toch graag ook wel iets meer weten over Petunia en Gladiolus nu Lies daar zoveel reclame voor gemaakt heeft !

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:35

   komt in orde ;-)

 5. Kathleen 30 maart, 2015 at 08:45 - Reply

  Ik baal stiekem een klein beetje dat ik er niet bij kon zijn. Boe.
  En ik ben ook helemaal pro meer schrijfsels over Petunia en Gladiolus! Die heb ik hier inderdaad al een tijdje niet meer zien passeren.

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:33

   Petunia en Gladiolus komen nog wel aan bod (ik heb beloofd aan Lies dat ik ze mee ging nemen op marathonweekend -> Bjeurn zal lachen)

 6. Mikaël 30 maart, 2015 at 09:36 - Reply

  Ik lees duidelijk niet de goeie blogs, want ik wist niet van een blogmeet. Vond je ’t eigenlijk de moeite om ervoor te betalen ?

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:32

   het is altijd leuker als het gratis is natuurlijk, maar ja … ik vond het wel de moeite. Er waren wel bijna geen (of misschien wel geen)mannen

 7. misssexandthecity 30 maart, 2015 at 13:26 - Reply

  Ik vond het erg jammer dat ik er niet bij kon zijn,.visitekaartjes,..cool, daar heb ik zelfs nog niet aan gedacht.
  En na de marathon volgt er wel weer een nieuw projectje hé :-).

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:29

   oh … ik had graag eens de vrouw achter Carry ontmoet.

 8. sewbidoo 30 maart, 2015 at 15:53 - Reply

  Hey!
  Het was leuk je te ontmoeten! Eens iets anders he, eerst in real life elkaar zien en dan pas naar de blog surfen :)
  Heel handig (en mooi) die kaartjes! En ik heb mij ook geweldig geamuseerd!

  groetjes!

  Sewbidoo (aka Evelien)

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:29

   insgelijk :-)

 9. goofball 30 maart, 2015 at 15:56 - Reply

  Ik vind het wel jammer dat de blogosphere zo professionaliseert. De spontaniteit verdwijnt en posts worden beredeneerder en commerciëler.

  Geef mij maar de persoonlijke bloggers die maar wat doen zoals het hen uitkomt en die je op die manier in feite veel beter leert kennen.

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:26

   maar ik denk dat de persoonlijke bloggers dat ook wel doen. En dat moet wel kunnen vind ik, maar de drijfveren moeten juist liggen en de eerlijkheid en waarachtigheid van de blog moet behouden worden.
   (eerlijk en waarachtig … ik vraag me af waar ik die term vandaan heb -> misschien uit de catecheselessen van vroeger)

 10. appelstien 30 maart, 2015 at 16:00 - Reply

  Allé, gelukkig kon ik niet komen, anders zat ik nu ook met allemaal overbodige spullen :).

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:24

   haha :-)

 11. Le petit requin 30 maart, 2015 at 16:38 - Reply

  Euh, stoppen met hier te volgen omwille van Petunia in de header? Zo’n rare reden. Ik ben er nu wel fan van (dus graag vervolgverhaaltjes!) maar los daarvan valt ze mij niet eens zo hard op, omdat ze bijna meteen uit beeld verdwijnt eens ik begin te lezen en een beetje scrol.

  • Annelyse 30 maart, 2015 at 22:20

   blij dat Petunia ook haar fans heeft ;-)

 12. Paspelpoes Joke 31 maart, 2015 at 10:35 - Reply

  Het was fijn om je nog eens te ontmoeten. En doe zo verder met lopen, goed bezig jong!

  • Annelyse 31 maart, 2015 at 21:26

   ’t was ook leuk om jou nog eens te zien, alweer lang geleden.

 13. Sylvia 31 maart, 2015 at 10:58 - Reply

  Leuk verslag! Je visitekaartje is echt super professioneel!

  • Annelyse 31 maart, 2015 at 21:25

   bedankt … ik ben er ook content van.

 14. Kelly 1 april, 2015 at 22:21 - Reply

  Ik realiseerde me tijdens de blogameetup dat het eigenlijk wel lang geleden was dat ik je blog gelezen had. Maar ha, blijkbaar stond je niet meer in mijn blogreader! Bij mijn overgang van google reader naar bloglovin wat blogs waren er sowieso blogs ‘weggevallen’, dus ik vermoed dat de jouwe daar een van was. Ik heb die fout direct rechtgezet se!

  • Kelly 1 april, 2015 at 22:22

   Die “wat blogs” moet daar weg, oeps :)

  • Annelyse 2 april, 2015 at 23:15

   ik had al de indruk dat je niet wist wie ik was bij de blogmeet ;-)

 15. fieke 3 april, 2015 at 22:10 - Reply

  ’t Was leuk je te ontmoeten! Je kaartjes zijn supermooi, en dat doosje waar ze in zaten was ook tof!

  • Annelyse 4 april, 2015 at 00:16

   Mercikes

 16. Myriam 4 april, 2015 at 10:18 - Reply

  Ik vraag me altijd af hoe je te weten komt dat er een blogevent is? Ik ben naar de blogbrunch geweest in Gent, dat vond ik de max. Dit in Antwerpen had me ook geinteresseerd, maar ik wist er niets van. Kan je mij wat tips geven misschien?

  • Annelyse 5 april, 2015 at 09:54

   ik denk dat dit kwestie is van net die blogs volgen waar het op vermeld wordt. Ik volg laloe en miss fabuleus en zij zaten net in de organisatie … chanceke dus. Er zijn ook nog wat andere blogs die het event vermeld hebben.

Leave A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.